האם הנשיא הרצוג קידם וועדה משותפת לישראל ומדינות ערב לתיאום המצב בהר הבית? מקורות דיפלומטיים מסרו כי יצחק הרצוג העלה את הרעיון במהלך שיחות הטלפון שקיים ביום ראשון בערב לרגל עיד אלפיטר עם מלך בחריין, חמד בן עיסא בן סלמאן אל חליפה, עם יורש העצר של איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד ועם יו"ר הרשות אבו מאזן. הם ציינו כי לא ברור אם קיבל את אישור ממשלת ישראל לרעיון ולא ברור האם בסמכותו לקבל החלטות כאלו.
המקורות אמרו לעיתון אלשרק אלואווסט כי בשל הצפי שמהלך כזה יעורר חילוקי דעות קשים בזירה הפוליטית, אמר הרצוג כי כל הסדרי השלום שהוצעו מאז ממשלתו של מנחם בגין ואפילו בזמן כהונת ממשלת נתניהו, דיברו על שותפות בין ישראל וההנהגה הפלסטינית לבין מספר מדינות ערב בניהול ענייני המקומות הקדושים בירושלים. הוא הדגיש כי המדינות המוצעות להשתתף בעניין הן מצרים, ירדן, איחוד האמירויות, בחריין ומרוקו.
בהודעה של סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית (ופא) נכתב כי "הרצוג ייחל בשיחתו עם אבו מאזן לשלום ויציבות באזור", מבלי למסור פרטים נוספים. על פי ההודעה אבו מאזן והרצוג שוחחו על העובדה ששיחות השלום בין שני הצדדים הושעו מאז 2014.
בתוך כך, משרד החוץ הפלסטיני קרא לממשל האמריקני ללחוץ על ישראל להפסיק את "מדיניות הסנקציות הקולקטיביות" שהיא מטילה על אזרחים פלסטינים, וקרא לה למלא את התחייבויותיו וליישם את עמדותיו המוצהרות. בהצהרה לעיתונות נאמר כי "להיטותו של הממשל האמריקני לעשות מאמצים להרגעת המצב, חייב להתבטא בתרגום ההבטחות למעשים במיוחד בכל הנוגע לעמדותיו בשוויון זכויות מתן חירות וכבוד ושגשוג לשני הצדדים".
עוד נכתב בהודעה כי ישראל "נוהגת בענישה קולקטיבית ומטילה מגבלות נוספות על אזרחים חסרי הגנה בתוך מערכת קולוניאלית גזענית שמתעללת בעם הפלסטיני ושוללת ממנו את זכויות חירות בסיסיות".
מלשכת בית הנשיא ציינו כי הפרסום אינו נכון.