אווירת הבחירות משפיע גם במישור הפרלמנטרי. לישיבת ועדת השרים לחקיקה הובא היום (א') מספר שיא של עשר הצעות חוק ממשלתיות לאישור בהול, מתוכן עברו תשע. נראה כי גם השרים מרגישים את הקרקע רועדת תחת רגליהם.
למרות חוסר הוודאות לגבי המצב הפוליטי, נדמה כי שרי הממשלה כבר ערוכים לתרחיש בו הממשלה נופלת ומנסים בזמן שנותר להעביר כמה שיותר רפורמות שיהיו רשומות על שמם.
חלק מהדברים שהם מתכוונים לקדם לטובת הציבור בתקופה הקרובה וגם לטובתם: חוק תגמולים לנפגעי פעולות איבה של השר מאיר כהן, שני חוקים שהביא שר התרבות חילי טרופר, בהם תיקון חוק איסור אלימות בספורט והסדרת העיסוק בספורט. שר האוצר הגיש מתווה סיוע לעסקים שנפגעו מהתפרצות נגיף האומיקרון. ועוד הצעה של שר הבט"פ ושתי הצעות של שר המשפטים וכן תכנית לעידוד צמיחה דמוגרפית ופיתוח כלכלי ביישובי מזרח הנגב. השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג הביאה לאישור את חוק האקלים הישראלי שקובע מכוונים למשק דל-פחמן בטווח הבינוני ולמשק מאופס פליטות נטו עד שנת 2050.
ראש הממשלה בנט שיבח את ההצעה: "בשורה נהדרת לתושבי ירוחם, דימונה, ערד, מצפה רמון והסביבה, שיקבלו עוד משאבים לתשתיות, עוד פיתוח כלכלי, עוד פתרונות תעסוקה ותיירות, עוד ביטחון ועוד איכות חיים לאנשים הטובים של הנגב. ככה מצמצמים פערים בתחום החינוך, הרווחה והרפואה, ומביאים תושבים חדשים לאזור".
אולם יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ מיכאל ביטון תקף את המהלך, בו מעבירים במהירות רפורמות ממשלתיות. "אופנה חדשה באה לעולם. רפורמות בפגרת הכנסת. לא נאפשר זאת. רפורמת התחבורה הציבורית פוגעת בכיסם של רבים מהנוסעים ובחלקים בפריפריה. חוק צער בעלי חיים של ענף ההטלה עוקף את ועדת הכלכלה -ללא שיח וללא תיאום. נתנגד לכך במליאה. מממשלה שלא סופרת את ועדות הכנסת בטח תצטרך אותנו במליאה".