הוועדה לביטחון הפנים קיימה היום (ב') דיון בנושא התמודדות המשטרה עם המהומות שחוללו מתפרעים מוסלמים בהר הבית במהלך חודש הרמדאן. במהלך הדיון הקרינו נציגי המשטרה סרטון בו מתועדים פורעים ערבים צוברים אבנים וציוד תקיפה במסגד אל אקצא.
יו"ר הוועדה ח"כ מירב בן ארי מ"יש עתיד" אמרה בפתח הישיבה: "המקום הקדוש ביותר הפך לנפיץ. גם בימים שלא היה יהודי אחד על ההר נמשכו המהומות ושוטרים נאלצו להיכנס. גורמים מסיתים הופכים את המקום לבלתי נסבל".
נציג המשטרה, מפקד מרחב דוד, נצ"מ נתי גור, סיכם חודש מאתגר בהר הבית, לדבריו מאמצי המשטרה התמקדו בהוצאת הצעירים המתפרעים בבקרי יום שישי, זאת כדי לאפשר את התפילה המוסלמית בצהריים. עוד הוסיף גור כי "בחודש הרמדאן הבאנו מהר הבית 781 עצורים, מתוכם 223 עצורים הורחקו מההר בסמכות של מפקד מחוז. חלק הובאו להארכת מעצר והמשך הליכים. חלק מהתיקים עוד מתנהלים. 10% מהם בהארכת מעצר עד תום ההליכים, במקרים שהבאנו ראיות יותר טובות". למרות צווי ההרחקה הודו נציגי המשטרה כי אין בידוק בכניסה להר לוודא שהמורחקים לא נכנסים אך ישנם אמצעי מעקב אחרים לשם כך.
ראש עיריית ירושלים לשעבר, ח"כ ניר ברקת מהליכוד התייחס למצב, "הסטטוס קוו בהר הבית הופר לחלוטין. הר הבית הפך מקלט לעבריינים. התמונות שראינו מההר זה חילול המסגד. הדרג המדיני היה צריך להגביל כניסת צעירים להר ולמנוע את המצב שהמדינה נכנסה אליו. חייבים לשנות את המשוואה ולהכניס בידוקים בכניסה להר הבית. אל אקצא הופך לשדה קרב ולא מקום תפילה. הבלגן הזה אסור שיחזור על עצמו".
ח"כ מוסי רז ממרצ הביע דעתו בעניין, "אני בעד חופש פולחן, אבל השינוי ברצון שחל שבציבור היהודי לעלות להר הבית, יוצר מתח. כשמשנים את ההתייחסות היהודית להר זה יוצר מתח שצריך לפתור בהסדרים".
מהצד השני אמר בדיון תום ניסני מנכ״ל ארגון "בידינו" כי "הרמדאן הזה התבטא וחידד את חוסר הריבונות שלנו בהר הבית. בעוד שיותר ויותר עולים יהודים פוקדים את ההר, במהלך הרמדאן הונף דגל אש״ף במשך עשרה ימים בראש כיפת הסלע, לצד עתיקות שהושלכו בצד הדרך במזרח ההר. אלה מראות שחייבים למנוע במדינה ריבונית שמכבדת על עצמה".
גם הרב שמשון אלבוים ראש מנהלת הר הבית התבטא בדיון ובירך על העלייה המרובה של יהודים להר, "עליות אלפי היהודים להר הבית בפסח, שסמכו על נחישות המשטרה שתאפשר את עלייתם בכל מאמץ, מרגשות ומשמחות, ומוכיחות שעם ישראל מחובר למקום וחוזר אליו ככל שהשערים נפתחים בפניו. בסופו של דבר עלינו לזכור שהר הבית מוטל על כתפי כל אחד מאיתנו. עם כל יהודי נוסף שעולה להר הבית, השכינה חוזרת למקומה. וכל חבר כנסת שעולה להר הבית מביא איתו את שלטון ישראל למקום".
נציגת הפרקליטות, גלית שהם הציגה את הנתונים כי מתוך מאות העצורים, כ-60 חשודים הועברו לפרקליטות לבחינת כתב אישום והוגשו נגד 35 מהם כתבי אישום.
בתגובה לדברי נציגת הפרקליטות ח"כ איתמר בן גביר תהה, "איך קורה שמתוך 800 עצורים יש 35 כתבי אישום?"
נציג המשטרה הסביר כי רבים מהעצורים עוכבו בתוך המסגד ללא ראיות ולכן קשה להאריך את מעצרם אך הוסיף כי, "עד היום נמשכים המעצרים בקשר לאותם אירועים בניסיון לבצעם על בסיס ניטור מידע ואיסוף ראיות, דבר שיימשך עוד חודשים ארוכים".