המהומות בשטח אומנם שכחו בינתיים, אבל סוגיית הר הבית עדיין בוערת. השר לענייני איסלאם ומקומות קדושים בירדן, מוחמד אל-חלאילה, אומר היום (ג') בתגובה להודעת ראש הממשלה בנט, כי "האפוטרופסות ההאשמית על המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות מתקיימת ותמשיך להתקיים".
בראיון לאתר אלממלכה הירדני הוסיף השר כי "הזכות על מסגד אל-אקצא היא זכות טהורה של המוסלמים ואף אחד לא יכול לשנות אותה או לחלוק עם המוסלמים את הזכות הזו".
כזכור, ראש הממשלה נפתלי בנט הבהיר הבוקר כי אין שינוי במצב בהר הבית, ובתגובה לדיווחים לפיהם ישראל נכנעה לדרישות מפלגת רע"ם וירדן, והתירה להגדיל את מספר אנשי הוואקף בהר הבית, אמר כי ריבונות ישראל נשמרת וההחלטות יתקבלו על ידי הממשלה ולא על ידי לחצים חיצוניים או פוליטיים.
בלשכת ראש הממשלה הודו שהייתה פניה ירדנית בבקשה להגדיל את תקני הווקף ולהוסיף 50 אנשי ווקף בהר, אך הבהירו כי הפנייה נענתה בסירוב.
השר הירדני אמר עוד בראיון כי "המשרד עקב אחר הצהרות הכיבוש הישראלי בנוגע למינויים במסגד אל-אקצא, שכן אישור מינויים במסגד אל-אקצא היא זכות טהורה של משרד ההקדשים, ענייני האסלאם והמקומות הקדושים. בתיאום עם מחלקת ההקדשים בירושלים".
הוא הוסיף "כחלק מהאחריות ההאשמית, למשרד הווקף יש את הזכות הבלעדית ליישם את הנחיות הווקף והוד מלכותו המלך עבדאללה השני. זוהי האחריות ההאשמית של מסגד אל-אקצא והמקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים בירושלים".
מלך ירדן: "ערעור הסטטוס-קוו יוביל להסלמה"
עבדאללה מלך ירדן והמלכה ראניה קיבלו אתמול בניו-יורק את "פרס הדרך לשלום" המוענק על ידי נציגות הוותיקן באו"ם. השניים קיבלו את הפרס כהכרה בתפקידם בקידום דיאלוג והרמוניה בין-דתית, הזדמנויות להשגת שלום והמאמצים ההומניטריים של ירדן בקליטת פליטים.
בנאום שנשא בטקס הענקת הפרס הדגיש מלך ירדן את מעמדה החשוב של העיר ירושלים, ואמר כי "המסע שלנו בדרך לשלום חייב לעבור דרך העיר ירושלים, שכן היא תופסת מקום מיוחד בליבם של מיליונים מסביב לעולם. כולם מתייחסים אליה כעיר קדושה והעדות לכך היא התפילות והתקוות שלנו אליה".
עבדאללה הוסיף כי "ירושלים היא המפתח לשלום ויציבות", והדגיש, "כממונים על השמירה של המקומות הקדושים לאסלאם ולצרות אנחנו מקפידים לשמור על הסטטוס-קוו ההיסטורי והחוקי במקומות קדושים אלו, ואומרים שהשמירה על הסטטוס-קוו היא התנאי המקדים לשלום הרמוניה וחופש פולחן".
מלך ירדן ציין עוד כי הערבים-הנוצרים בירושלים הם חלק מהקהילה הנוצרית הוותיקה בעולם, וחובת כולם לשמור על נוכחותם בעיר. הוא שלח מסר עבה לישראל: "ירושלים צריכה לתרום לכינון שלום ודו-קיום, לא לפחד ולאלימות. ערעור הסטטוס-קוו ההיסטורי והמשפטי בעיר הקודש יוביל בהכרח להסלמה, מתח וכעס".
עוד קרא עבדאללה לקהילה הבינלאומית "לסייע לצד הפלסטיני והישראלי לחזור ולפעול לסיום הסכסוך, במטרה להגיע לשלום צודק ובר-קיימא המספק עתיד של תקווה עבורם, על בסיס פתרון שתי המדינות המוביל להקמת מדינה פלסטינית עצמאית, ריבונית ובת קיימא, שבירתה מזרח ירושלים, שתחייה לצד ישראל בשלום ובביטחון".