מותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה גורם הבוקר (ד') להגברת המתח – שממילא נמצא בשיאו – בין רע"מ שמגנה את הריגתה ודורשת לפתוח בחקירה לבין שרי הממשלה שיוצאים להגנת חיילי צה"ל. כל זה מגיע ברקע הציפייה בקואליציה להודעת רע"מ על המשך שיתוף הפעולה עם הממשלה, אך מנגד גובר הלחץ מבית על רע"מ לפרוש.
במשך שש שעות דנו אמש נבחרי רע"מ עם חברי מועצת השורא במטרה להכריע על המשך כהונתם בקואליציה. רוב ההערכות הצביעו על כך שלא יפרשו מהממשלה, כך אותת אתמול מנסור עבאס בתום הישיבה הארוכה. "יש התקדמות חיוביות, עוד אין הסכמות סופיות".
אבל השאלה הקונקרטית היא – איך תצביע היום רע"מ במליאה על החוק לפיזור הכנסת, אותו רוצים בליכוד להעלות. מדובר בקריאה טרומית, השלב אחד מתוך ארבעה הצבעות להעברת החוק. הליכוד נמצא בהתלבטות האם להעלות את ההצעה או למשוך אותה ברגע האחרון, מאחר שברגע שהצעה נופלת, אי אפשר להעלות אותה במליאת הכנסת במשך חצי השנה שאחרי.
עם זאת, גורמים בליכוד אומרים לנו כי במידה שיצליחו להשיג, בתקופה הקרובה, 61 חברי כנסת שירצו בפיזור הכנסת, הם ימצאו את הדרך לעשות זאת גם ללא ההצעה שלהם – בהנחה שזו תיפול היום. למשל, ניתן להשתמש בהצעות לפיזור כנסת של מפלגות אחרות או לשנות מהנוסח המקורי.
אבל, אם החוק יעבור היום בטרומית, עוברת ההצעה להכנה בוועדת הכנסת בראשות ניר אורבך. זה התריע כי הלחץ עליו יהפוך להיות מסיבי יותר והוא לא בטוח כי יעמוד בו. ובמקביל בקואליציה הודו כי זה המבחן הגדול שלפניהם, וגם אם מדובר בשלב הצהרתי, הרי שיש לו השלכות מעשיות, מהסוג שיכול לטלטל את הקואליציה ולהקדים משמעותית את היציאה לבחירות.