צה"ל ומשרד הביטחון מציגים: כך ישולבו בעתיד טכנולוגיות אצל חיילי החי"ר. מאז כניסת הטכנולוגיה לתחום הלחימה, בתעשיות הביטחוניות משתמשים בכלים יצירתיים רבים כדי להפוך את שדה הקרב לכמה שיותר מבוסס טכנולוגיה. אמש (ג') חשפו משרד הביטחון וחברת "אלביט" את תוכנית "קצה המחר", המשלבת שורה של טכנולוגיות עתידניות במה שהם מכנים "תחומי הקטלניות והשרידות, מודעות מצבית, הורדת עומס קוגניטיבי, פיקוד ושליטה ולוחמה רשתית", כל זאת "תוך שימוש ביכולות בינה מלאכותית ואלגוריתמיקה מתקדמת.
התכנית כוללת, בין השאר – משקף חכם, מערכת נשק קל ממוחשבת, מערכת ראש דיגיטלית ללוחם, כוונת חכמה, מערכת לאיכון מקור ירי, מערכת חדשנית לזיהוי מיקום לוחמים גם ללא אות GPS, שרוול רטט להעברת פקודות, ומערכת שתאפשר ללוחם לתת פקודות קוליות (בדומה למערכות הקיימות כיום בטלפונים סלולריים).
חטיבת המחקר והפיתוח במפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון), יחד עם "אלביט מערכות" ותעשיות ביטחוניות נוספות, ערכו לאחרונה הדגמת יכולות במרכז אימונים של צה"ל. ההדגמה כללה מענה לתרחיש מבצעי. לוחמי יחידה מובחרת של צה"ל נשאו על גופם את הטכנולוגיות והוכיחו יכולת ראשונית, שמעצימה את הקטלניות והשרידות של כל לוחם וכן את החיבור בין הלוחם לצוות.
סא"ל שלומי בוסקילה, ראש "ענף חי"ר ומיוחדים במחלקת מערכות יבשה" במפא"ת אמר כי "התוכנית שמה לה למטרה להביא ערך מבצעי אופטימלי למסגרת הלחימה הרגלית, על ידי העצמת הסינרגיה בין הלוחם למחלקה. התכנית מביאה סל שלם של טכנולוגיות מאפשרות לחייל ולמחלקה ולהוציא מהם את האופטימום, איך כולם יחד ולחוד נעשים חזקים יותר וקטלניים הרבה יותר, בבחינת השלם שגדול מסכום חלקיו".
גם חיים דלמר, מנכ"ל אלביט, סבור שככל שהטכנולוגיה תתקרב לשדה הקרב היכולות ימוקסמו: "תכליתו של הפרויקט היא לצייד את הלוחם, הצוות והמחלקה ביכולות חדשניות שישפרו בצורה ניכרת את השרידות שלהם ויחוללו טרנספורמציה ברמת באפקטיביות המשימתית. הפתרון הטכנולוגי של פרויקט 'קצה המחר' מבוסס על ארכיטקטורה פתוחה, הוא ימקסם יכולות טכנולוגיות שהוכחו מבצעית, מאלביט ומחברות נוספות, וישלב טכנולוגיות שפותחו והותאמו לצרכי שדה הקרב העתידי בדגש על לוחמה אורבנית. אנו גאים להוביל את המאמץ החשוב הזה יחד עם מפא"ת וצה"ל".