השופטת טל תדמור-זמיר פסקה 7 חודשי מאסר בלבד על צעיר שהורשע בהשתתפות בפרעות בעיר עכו במהלך מבצע שומר החומות, אך המחוזי ביטל את הפסיקה וקבע להחמיר את עונשו. על פי החלטתם, יחזור אחמד שמוך לכלא, למרות שהורשע ושוחרר לחופשי לפני כחודש וחצי, עם תום ריצוי עונשו בניכוי שליש מנהלי.
הרכב בית הדין לערעורים שבראשו עמד השופט אבי לוי קבע כי "הפער בין העונש הראוי לבין זה שהוטל, והעובדה שהעונש שהוטל חוטא באורח משמעותי מאד לצורכי ההרתעה וההלימה, מצדיקים להורות על הענשת הנאשם באורח מחמיר הרבה יותר מזה שקבע בית המשפט". השופטים החליטו להחמיר את עונשו ולקבוע 12 חודשי מאסר בפועל.
הנאשם, אחמד שמוך (25), תושב עכו הואשם בחודש אוגוסט אשתקד ביידוי אבנים וזכוכיות לעבר שוטרים ובהתפרעות. שמוך, שנעצר לפרקים מאז חודש מאי, נחשד כי היה מעורב גם בהכנת אמל"ח ובקבוקי תבערה קודם לפרעות בעיר העתיקה. עוד הואשם כי השתתף בהרס ובהצתת מלון האפנדי שבו נפצעו אנושות אבי הר אבן שנפטר כעבור כמה שבועות, וכן אורחים נוספים של המלון.
במסגרת הערעור שהוגש, במקביל לתיקים נוספים שניהלה השופטת טל תדמור-זמיר וגם בהם פסיקותיה נדחו והוחמרו, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט המחוזי להחמיר את עונשם של הנאשמים. עמדת המדינה, נוסחה כך, "העונש אינו מתחשב בסכנה הטמונה בעבירות המבוצעות. החומרה היתרה באירועים דוגמת האירוע שלפנינו טמונה בדינמיקה של ההמון המוסת, כאשר כל מעשה של כל אדם בודד מוסיף ומשלהב את ההמון שסביבו. משכך, אין זה נכון להסתכל באופן צר על מעשיו של כל אדם בנפרד, כאשר הצטברות המעשים יוצרת נחשול של אלימות והרס".
בדיון הערעור טען סנגורו של שמוך כי לא ייתכן שהמדינה שהורתה על שחרורו המוקדם עוד לפני שהשלים את מכסת ימי מאסרו, תבקש גם להאריך את אותו פרק מאסר. "יש תחושה שהמדינה מדברת בשני קולות, ביד אחת ניכתה לו המדינה שליש מתקופת מאסרו, וקיצרה את מאסרו קיצור מנהלי, ובשנייה הגישה ערעור על קולת העונש", אמר הסנגור. בסך הכול ריצה שמוך עונש בן 16 שבועות וחצי. בתגובה לטענת הסנגור נקבע כי למרות שהיא "שובת לב, אין ממש ובוודאי שאין בה כדי להכריע את דין הערעור" זאת כיוון ששוחרר בחוק מנהלי.
על פי שופטי בית הדין לערעורים במחוזי בחיפה, "בעבירות המבוצעות בידי המון מתפרע, אחריותו של היחיד אינה נקבעת רק לפי תרומתו הישירה לאירוע, אלא מתוך ראייה רחבה יותר המתייחסת אל מטרתו המשותפת של ההמון, אשר היחיד הוא חלק ממנו". גם בתיק זה קבעו השופטים במחוזי כי "הסכנה לביטחון הציבור, לביטחון הנפש והרכוש, הפגיעה בסדרי השלטון והמשטר, ובאלו האמונים על השלטתם, במקרה דנן הן משמעותיות וממשיות ונמצאו במדרג חומרה גבוה". זאת בשעה ששמוך היה שותף "בשתי התפרעויות המונים, לילה אחר לילה במסגרתם יידה אל עבר השוטרים שהגיעו למקום אבנים, ובאירוע השני אף זרק לעברם בקבוקי זכוכית שהביא עמו מבעוד מועד".
הרכב השופטים ביקרו את התמהמהות פרקליטות המדינה בהגשת הערעור, 43 יום ממועד גזר הדין. לא מן הנמנע כי הערעור הוגש הודות לסדרת הצהרות שנשא שר המשפטים גדעון סער באחרונה בהן הבהיר כי הוא מצפה שהפרקליטות ובתי המשפט יגלו אפס סובלנות למורשעי הפרעות במאי אשתקד. עוד דרש סער לייצר הרתעה משמעותית, גם אם בערכאות נמוכות יותר, העבריינים הלאומניים לא באו על עונשם. בבית המשפט המחוזי נקבע כי משום שהעונש שנגזר על שמוך אל מול חומרת מעשיו כל כך מקל, אין הם יכולים שלא להידרש לסוגיה ולקבל את הערעור, גם אם הוגש באיחור רב כל כך ממועד ההחלטה בעניינו של השופטת טל תדמור-זמיר.