בחצות של יום שני הקרוב יפוג הזמן בו ניתן להעביר את חוק הדגל של הקואליציה, חוק הגבלת כהונה בקריאה שנייה ושלישית. מליאת הכנסת ננעלה להיום (ד') והחוק לא יובא להצבעה.
הודעה על הבאת החוק להצבעה במליאה לא נמסרה מכיוון שאין לקואליציה רוב של 61 ח"כים שנדרש עבור חוק יסוד. המשמעות היא שחוק הגבלת הכהונה נגנז; לפי עמדת היועצת המשפטית של הכנסת עו"ד שגית אפיק, הודעה על ההצבעה נדרשת להימסר במליאה קודם שהחוק עולה להצבעה אולם משזו לא נמסרה והמליאה ננעלה מוקדם יותר היום, המשמעות היא שהחוק לא יוכל לעלות להצבעה ביום שני. כעת, בשביל העברתו, יידרש להתחיל את הליך החקיקה הפרלמנטרי מההתחלה.
כשהחוק עלה להצבעה בכנס החורף, בעת ההצבעה לא היה לקואליציה רוב של 61 ח"כים מאחר שרה"מ בנט שהה בסיור ביד ושם עם קנצלר גרמניה באותה העת. כדי למנוע מהרשימה המשותפת לתמוך בו ולסייע לקואליציה, ביקשו באופוזיציה לראות בהצבעה הסופית הצבעת אי אמון בממשלה. דבר זה לא איפשר לרשימה המשותפת לתמוך בהצעת החוק כפי שעשו בהצבעות קודמות ולהביע אמון בממשלה, גם אם אחרת, אשר לה הם מתנגדים.
ח"כ אלי אבידר מהמקדמים הבולטים של החוק, התרעם: "כל מה שאנחנו עושים זה לוותר על הערכים, ההבטחות לבוחרים ולהחזיר את נתניהו בדלת הראשית. מאכילים את הציבור לוקשים, חודשים, שאין מספיק אצבעות בכנסת, כשהמשותפת מצהירה שתתמוך בחוקי הנאשם. מאיימים עלינו ואנחנו מתקפלים. בסוף גם נאכל את הדגים המסריחים וגם נגורש מן העיר. נאיבים, להתעורר!"
כזכור, בתחילת השבוע צייצה איילת שקד כי סיעת ימינה תטיל וטו על כל שינוי בחוק יסוד בהתאם להסכם הקואליציוני, מה שאומר שלא יהיו שינויים גם בחוק הלאום ולא יהיו שינויים בחוק יסוד הממשלה שלא ניתן יהיה להטיל את הרכבת הממשלה על נאשם בפלילים. לאור זאת, שרי הממשלה נמנעים מלקדם חוקים אלה מחדש אולם ח"כים שירצו להעלות אותם בטרומית כהצעה פרטית ללא גיבוי קואליציוני יוכלו לעשות כן.