ההכרזה של ועדת הבחירות באוניברסיטת ביר זית, על ניצחון "אלכותלא אלאסלאמיא", תא הסטודנטים של חמאס במועצת האוניברסיטה, נתנה את האות לחגיגות. מכוניות עם דגלים ירוקים יצאו לכבישים בביר זית וברמאללה. קילומטרים בודדים ממקום מושבו של אבו מאזן במוקטעה, וקראו קריאות הלל למנהיג חמאס יחיא סינוואר ולמפקד הזרוע הצבאית של הארגון, מוחמד דף.
בבחירות למועצת האוניברסיטה, 5,068 סטודנטים הצביעו למען חמאס אל מול 3,379 בלבד שהצביעו לתא הסטודנטים של פת"ח, שנקרא "השהיד יאסר ערפאת". ניצחון מוחץ של 28 מושבים אל מול 18 בלבד, שנתן ביטוי לתחושת ההזדהות הפלסטינית ביהודה ושומרון, ובעיקר של הצעירים, עם ארגון חמאס, זאת במקביל למיאוס מאנשי הרשות המושחתים, המזוהים עם פת"ח. מאוניברסיטת ביר זית יצאו המחבלים יחיא עיאש, פתחי שקאקי, אחלם תמימי ועוד שורה ארוכה של רבי-מרצחים.
"הבחירות בביר זית שהתנהלו בצורה דמוקרטית הוכיחו את יכולתנו להשיג בחירות שקופות והוגנות המבטאות את רצון העם הפלסטיני", אמר סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, סלאח אלערורי. אלערורי, משוחרר עסקת שליט, מחבל שאחראי על רצח יהודים רבים, שהתגאה באחריות לחטיפתם של שלושת הנערים נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח, דיבר על "חתונה דמוקרטית שמלמדת על התמיכה הכללית בחמאס" וביקר במרומז את יו"ר הרשות אבו מאזן, שביטל את קיום הבחירות הכלליות. "אנחנו מקווים שיום אחד תהיה אפשרות לאנשים שלנו להביע את האמונה הפוליטית שלהם".
פתחי חאמד, חבר הלשכה מדינית של חמאס, אמר כי "הניצחון שבוצע למרות הניסיונות של ההפחדה והמעצרים של אנשינו, היא ההוכחה לתמיכה בהתנגדות, שהיא הדרך היחידה לשחרור פלסטין והמקומות הקדושים, ודחיית גישת הנורמליזציה והתיאום הביטחוני". הוא קרא לסטודנטים באוניברסיטאות נוספות להצביע גם כן לנציגי חמאס, והזכיר את מותו של מתנגד הרשות מחברון, ניזאר בנאת, אשר בחמאס מאשימים שחוסל על ידי אנשי אבו מאזן. "אנחנו קוראים להקדיש את הניצחון הזה לחללי פלסטין, ובמיוחד לחללי ג'נין, ולאבירים שקידשו את חייהם למען המטרה הפלסטינית – ניזאר בנאת ושירין אבו-עאקלה".
ג'בריל רג'וב, חבר הוועד המרכזי של פת"ח ונשיא המועצה העליונה לנוער וספורט, ניסה לשים את ניצחון חמאס בפרופורציות הנכונות, וקרא לשיתוף פעולה בין הכוחות הפוליטיים: "עבדנו קשה לקראת הבחירות האלו, אני בטוח שישנם גורמים שמתוסכלים מהתוצאה". בראיון לערוץ טלוויזיה פלסטיני, בכיר הפת"ח ניסה ליצור בידול בין תנועתו לרשות הפלסטינית. לדבריו, "הפת"ח לא יכול לשלם את המחיר של טעויות הרשות הפלסטינית. צריך לקיים דיון מעמיק בטיב היחסים בין הרשות לבין תנועת פת"ח".
למרות הדברים המפייסים של רג'וב והקריאה לשותפות, הרשות הפלסטינית, הידועה ביד הקשה כלפי הנהגת חמאס הצעירה באוניברסיטאות, הפעילה כוח נגד פעילים בחברון שחגגו את הניצחון בביר זית. מנגנוני הביטחון הפלסטינים עצרו באלימות שיירה של סטודנטים, ועצרו חלק מהחוגגים.
ניתן לומר כי ארגון חמאס רוכב על גל הטרור הנוכחי, כאשר סביב כל לוויה או שחרור מחבלים ניטש מאבק על האחריות לפיגוע או התמיכה במשוחרר. המלחמה על התודעה כוללת גם חזרה לפעילות מוגברת של חללי אלאקצא, הזרוע הצבאית ההיסטורית של פת"ח.
עם זאת, באירוע האחרון שהתקיים במחנה הפליטים ג'נין, לאחר מותו של פעיל חללי אלאקצא, דאוד זביידי, שכיהן גם כקצין במנגנוני הביטחון הפלסטינים, נאם אביו של המחבל מדיזינגוף, פתחי חאזם. כשסביבו חמושים מחמאס ומפת"ח ביצע אבי המחבל, ששירת גם הוא במנגנוני הביטחון הפלסטינים, אקט שלא הובן בתחילה. הוא לקח דגל צהוב של פת"ח ודגל ירוק של חמאס ואמר "פה אין הבדל בין פת"ח לחמאס. אנחנו במחנה הפליטים ג'נין צבא אחד, המאוחד תחת אמירה אחת – נמות למען אלאקצא", ההמון הצטרף בשריקות.