ויכוח לגבי מסלול מצעד ריקוד הדגלים המתוכנן ליום ירושלים, התגלע הבוקר בישיבת הממשלה. השר עיסאווי פריג' מתח ביקורת על העובדה כי מסלול המצעד החוגג את יום שחרור העיר, צפוי לעבור בשער שכם. השרה תמר זנדברג טענה כי מדובר בפרובוקציה.
ראש הממשלה נפתלי בנט השיב לשני השרים ממרצ, כי שער שכם היה תמיד המסלול הקבוע של המצעד. על פי ציטוט של כתבת גל"צ, אמר בנט כי "ראש הממשלה הקודם התקפל בפעם שעברה בעקבות לחץ של חמאס, אבל כל גורמי המקצוע בעד".
בתוך כך, אמש פורסם ב"כאן" כי שר החוץ הטורקי מבולוט צ'בושלו המתעתד לבקר בירושלים בשבוע הבא, שואף לקיים ביקור בהר הבית ללא ליווי של כוחות הביטחון הישראלים. ממשרד החוץ נמסר בתשובה לשאלה בנושא, כי הם לא מתייחסים לביקור שפרטיו עדיין אינם סגורים.

נזכיר כי בעת הביקור החגיגי שקיים הנשיא יצחק הרצוג בטורקיה בתחילת מרץ, אמר נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן כי הביע בפגישה עם עמיתו הישראלי את החשיבות של שימור מעמד ירושלים, וכן "טבעו ההיסטורי" וקדושתו של מסגד אל-אקצא שבפאתי הר הבית. ביולי 2017, לאחר פיגוע הטרור בהר בו נרצחו שני שוטרים וההחלטה הישראלית לבדוק באמצעות מגנומטרים את הנכנסים בשעריו, אמר ארדואן כי "הציונים המטונפים מזהמים את הר הבית", וקרא אז למוסלמים להגיע בהמוניהם ולהגן על ההר.
ברקע הניסיונות לערער את הריבונות הישראלית בבירה בהם נדרש בנט לגבש עמדה, ניצב גם הביקור הצפוי של נשיא ארה"ב ביידן בחודש הבא בישראל. בשבוע שעבר, הגיע עבדאללה מלך ירדן לפגישה בבית הלבן. שם, הציג בפני ביידן רשימת דרישות לגבי הר הבית, הכוללת את חיזוק מעמד שומרי הוואקף על ההר, והצרת רגלי המבקרים היהודים שם. בתום הפגישה, נמסר מהבית הלבן כי "ירדן היא בעלת ברית וכוח קריטי ליציבות במזרח התיכון", וכי "הנשיא אישר את תמיכתו הנמרצת בפתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני וציין את הצורך לשמר את הסטטוס קוו ההיסטורי בהר-האראם אל-שריף/הר הבית. הנשיא גם הכיר בתפקידה המכריע של הממלכה ההאשמית של ירדן כאפוטרופוס של המקומות הקדושים למוסלמים בירושלים".

נציין כי על אף סגירת הר הבית לעליית יהודים בעשרת הימים האחרונים של חודש רמדאן, עד כה התמודד ראש הממשלה בנט עם כמה דרישות בינלאומיות בנוגע לירושלים, ולא נכנע להם. אחת המרכזיות שבהן הייתה השאיפה של ממשל ביידן וההתחייבות שלהם לרש"פ, לפתוח מחדש את הקונסוליה האמריקנית לפלסטינים ברחוב אגרון שבירושלים. בנט התנגד לכך ואף ציין את התנגדותו בעת פגישתו עם הנשיא ביידן בבית הלבן בספטמבר. כך, גם הצליח עד כה בנט לדחות את הדרישות הירדניות להרחבת הריבונות בהר, באמצעות הצבת קוראן של בית המלוכה ההאשמי בהר, והגדלת מספר אנשי הוואקף. ביקורו של ביידן, צפוי להעמיד בפניו לחצים לא פשוטים בנושא.