חוות הדעת של שופט בית משפט השלום לנוער בירושלים, ציון סהראי, לא באמת הייתה נצרכת אבל בהחלט הדגישה עד כמה שערורייתית התנהלות המשטרה בהר הבית לאורך השנים האחרונות. כזכור, סהראי קבע אתמול (א') כי לא ניתן להטיל מגבלות על נערים שנעצרו בהר הבית על אמירת "שמע ישראל", כיוון שלא עברו כל עבירה פלילית או נחשדו בכזאת. בהחלטתו כתב השופט כי "לטעמי, לא ניתן לומר שהשתחוות ואמירת קריאת שמע- בנסיבות התיק שבפני – מקימים חשד סביר להתנהגות העלולה להביא להפרת השלום, כפי שמחייב החוק. קשה להלום מצב ובו קריאת 'שמע ישראל' בהר הבית תהווה עבירה פלילית של מעשה העלול להביא להפרת השלום".
זו לא הפעם הראשונה שבה מציב שופט בפני נציגי המשטרה את העובדה הפשוטה, כי על אף רצונם של השוטרים למנוע מיהודים תפילה בהר, או נסיונותיהם להביא לרגיעה במקום דרך ריסון תפילות יהודים, לא ניתן לעצור אדם או להזמינו לחקירה על דבר שמעולם לא הוגדר כעבירה פלילית.
שופט בית משפט השלום (וכיום נשיא בתי משפט השלום בירושלים) שמואל הרבסט, דחה בעבר את טענות המשטרה לפיהן היה חשש שתיווצר הפרעה למעבר המתפללים המוסלמים, וקבע כי "זכותו של כל אדם במדינתנו להתפלל בכל מקום שירצה, לרבות ברחובה של עיר, ובלבד שאין בכך פגיעה בזכויות של אחרים אשר שוהים במקום. כך בירושלים, כך באילת, כך בתל-אביב, כך בחיפה וכך בכל מקום במדינת ישראל".
מתברר שהחלטתו של סהראי לא הייתה הפעם הראשונה שבה מוצבת בפני השוטרים העובדה כי אין שום חוק האוסר על תפילת יהודים בהר הבית, השתחוויה או כל אקט דתי אחר. למרות שהדברים הובהרו כשמש שוב ושוב, נראה כי יש מי שמעדיפים להתעלם. רק הבוקר, בעוד הידיעה על דעתו של סהראי בשיח הציבורי, עצרו השוטרים שוב, יהודי שהשתחווה בהר-הבית.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "כללי ביקור וסדר נהוגים בהר הבית לאורך שנים ארוכות ונאכפים על ידי משטרת ישראל בהתאם. כפי שצויין אמש, בית המשפט ביסס החלטתו על פגם שנפל לגישתו בהליך וציין מפורשות שאין בהחלטתו משום קביעה כלשהי הנוגעת בחופש הפולחן בהר הבית. יובהר כי כללי הביקור במקום נותרו בעינם ומשטרת ישראל תמשיך לאכוף אותם כפי שהם".