הזעזועים בלשכת ראש הממשלה נמשכים. ראש הסגל של נפתלי בנט, טל גן-צבי, הודיע הבוקר (ב') על כוונתו לסיים את תפקידו. גן-צבי הולך עם בנט מאז תחילת דרכו בפוליטיקה ועוד קודם לכן, ונחשב לאחד האנשים הכי מקורבים אל ראש הממשלה. השניים צועדים יחד מעל עשור. גן צבי מלווה את בנט מיומו הראשון בפוליטיקה בשנת 2013 ונחשב לאיש האמון הקרוב ביותר שלו. הוכחה לכך היא כי נשאר מאחורי הקלעים עם בנט גם כשזה לא עבר את אחוז החסימה וכאשר היה באופוזיציה.
הסיבה הרשמית לעזיבתו של גן-צבי היא כי הוא חש מיצוי אחרי עשור בפוליטיקה, לצד התפקיד האינטנסיבי שהצריך ויתורים אישיים ועבודה בלתי פוסקת מסביב לשעון. אולם אי אפשר שלא להתייחס למאבקים הפנימיים בשנה האחרונה בתוך לשכת רה"מ; מול היועצת המדינית שמרית מאיר וכוחות נוספים בקואליציה שמשכו שמאלה, גן-צבי הוא זה שהחזיק את הקואליציה מימין, דאג לסוגיות הימניות ולתחזוק הקשר עם ימינה ותקווה חדשה. קידם לאישור מתווה הישיבה באביתר וקידם את ישיבת המת"ע האחרונה בה אושרו 4000 יח"ד ביו"ש.
כזכור, רק לפני כשבועיים הודיעה מאיר עצמה על סיום תפקידה, וההחלטה יוחסה לטלטלות בקואליציה ולרצונו של בנט עצמו למשוך יותר לכיוון הימני, אולי לקראת בחירות הנראות באופק. עזיבתו של גן-צבי משנה את התמונה. אחרי ההודעה דווח כי השרים שקד וכהנא, יחד עם ח"כ ניר אורבך, בדרכם לפגישה אצל ראש הממשלה בנט.
גן־צבי, 40, מתגורר במצפה־אילן עם אשתו נגה וחמשת ילדיהם. הוא צועד עם בנט ללא הפסקה מימיו הראשונים בפוליטיקה. לדבר איתו, כך אמרו מקורבים ל"מקור ראשון" אחרי הקמת הממשלה, "זה כמו לדבר עם נפתלי". הם פועלים כיחידה אחת, גן־צבי יודע בדיוק מה בנט רוצה ומה הוא צריך, וברוב הפעמים גם מצליח לספק את הסחורה. רמת הקרבה ביניהם חריגה ביחס לפוליטיקאי ויועץ או רל"ש. לעיתים די להם בחילופי מבטים כדי להבין זה את זה. מקורבים מספרים שאין פורום של בנט שגן־צבי לא נמצא בו, וכי הוא חבר בכל קבוצות הווטסאפ, כולל השוליות ביותר. מבחינת בנט, גן־צבי הוא "הבוס". "דברו עם טל, הכול עובר דרכו", הוא נוהג לומר. עד הקמת הממשלה נחשב גן־צבי לאיש צללים ולאדם שמתרחק מפרסום ומצילומים. עם זאת, במהלך השנים הפך למוציא ומביא הבולט בסביבת בנט וכך גם לאחד האנשים החזקים במגזר הדתי, עניין שגם הקנה לו אויבים לא מעטים.
תפקידו הפוליטי הראשון של גן־צבי, בוגר מוסדות עלי, היה מנהל מטה השטח של ניר ברקת בבחירות המקומיות ב־2008, שבהן הפך ברקת לראש העיר. בהמשך עבד עם ברקת בעירייה כעוזרו האישי. משם עבר לעבוד בחברת שיווק והיה אמור להשתלב בעסק המשפחתי – לפחות זה העתיד שתכנן לו אביו – אך בהמשך נדבק בחיידק הפוליטי והערכי. דביר כהנא, אז מנכ"ל עמותת אלע"ד ומי שהוזכר כמועמד למנכ"ל משרד ראש הממשלה אחרי הקמת הממשלה, הכיר את גן־צבי מעיריית ירושלים, והוא שתיווך בינו ובין בנט.