בצעד חריג התיר היום (ב') בית המשפט את פרסום ההחלטה המלאה של שופט בית משפט השלום בירושלים ציון סהראי. החלטת השופט סהראי עוררה טלטלה אמש, כשביטל צו הרחקה מהעיר העתיקה ל-15 ימים שהוטל על נערים שהשתחוו וקראו "שמע ישראל" בהר הבית, וקבע כי הנערים לא עברו כל עבירה פלילית.
התיק היה חסוי עד כה לאור העובדה כי החשודים הינם קטינים, אולם לאור בקשת עורכי דינם של החשודים, הוא הותר לפרסום.
על פי הנוסח שהותר לפרסום, התייחס השופט סהראי בהחלטתו לטענת המשטרה כי החשודים "הפרו את שלום הציבור" וכתב כי "ראשית, מצאתי להעמיד דברים על דיוקם. העבירה הקבועה בסעיף 216(א)(4) עניינה בהתנהגות העלולה להביא 'להפרת השלום' ולא להפרת 'שלום הציבור' כפי שנכתב בדו"ח העיכוב ובהחלטת הקצין הממונה". על דברים אלו הוסיף השופט וקבע כי "לטעמי, לא ניתן לומר שהשתחוות ואמירת קריאת שמע – בנסיבות התיק שבפני – מקימים חשד סביר להתנהגות העלולה להביא להפרת השלום, כפי שמחייב החוק. קשה להלום מצב ובו קריאת 'שמע ישראל' בהר הבית תהווה עבירה פלילית של מעשה העלול להביא להפרת השלום".
"יתר על כן", הוסיף השופט, "לא הוכח כי קיים חשד סביר לכך שהתנהגות העוררים גרמה בפועל להפרת הסדר, כפי שטענה המשיבה".
השופט סהראי אף כתב כי "אין חולק, כי על פי הקבוע בנהלי המשטרה בעת הכניסה להר הבית 'אסורה פעילות דתית/פולחנית בעלת סממנים גלויים'. יחד עם זאת, כפי שטענו העוררים, מפכ"ל המשטרה צוטט ביום 15.4.2022 כמי שאומר:'הר הבית פתוח. אנחנו מאפשרים לכל תושבי המדינה והשטחים שמגיעים להתפלל בהר לעלות ולקיים את פולחן הדת'. בנסיבות אלה, הצהרה פומבית של מפכ"ל המשטרה, ממנה עולה בבירור ובפירוש כי כל תושבי המדינה (והשטחים) רשאים לעלות להר הבית ולקיים את פולחן דתם, כשמה כן היא, קוראת לכל מי שחפץ בכך לעשות כן".
עם זאת, כפי שגם מדגישים בדוברות מערכת בתי המשפט, כתב השופט סהראי כי "לא אוכל לחתום החלטתי מבלי להבהיר, כי אין בה משום התערבות בעבודת המשטרה באכיפת הסדר הציבורי בהר הבית באופן כללי, ואף לא משום קביעה הנוגעת לחופש הפולחן בהר הבית. עניינים אלו לא נדונו בהחלטה זו".
השופט אף הבהיר כי "עניינה של החלטה זו הוא בשאלה אחת ויחידה: האם התנהגות העוררים שבפני, בנסיבות הקונקרטיות המתוארות לעיל, מקימה חשד סביר לביצוע עבירות של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו או של התנהגות העלולה להביא להפרת השלום, המצדיק הרחקתם מהעיר העתיקה למשך 15 יום, הא ותו לא".
על רקע הדברים אף מזכירים בדוברות בתי המשפט את דבריה של נשיאת בית המשפט העליון השופט אסתר חיות בטקס פתיחת כנס לשכת עורכי הדין באילת מהשעה האחרונה, בה אמרה כי "…בניגוד לטענות כאלו ואחרות המועלות כלפי הרשות השופטת וכלפי שופטיה, אשר מתייגות את החלטותיהם פעם בקצה אחד של המפה הפוליטית ופעם בקצה האחר – תלוי בדובר – שופטי ישראל מחויבים לדין ועל פיו בלבד הם פוסקים".