באישון לילה החל אמש הליך הקמת המעלית במערת המכפלה, כחלק מהמהלך להנגשת מערת המכפלה והפיכתה לאתר תפילה שגם אנשים עם מוגבלויות יכולים להגיע אליו.
בשעות הלילה המאוחרות הגיעו המשאיות שעליהi מונח הגשר המיוחד ופיר המעליות עבור הנגשת מערת המכפלה. לאחר פריקת הגשר והפיר החלה הבנייה במקום שהסתיימה עד שעות הבוקר המוקדמות כך שאף אחד לא היה יכול למנוע את הבניה במקום.

בימים הקרובים צפויים עובדי מערכת הבטחון להשלים את עבודות החשמל והרכבת המעלית בפיר וכן עיצוב הגשר המיוחד שנבנה בידי טובי האדריכלים בעולם. בימים האחרונים ארגון חמאס איים שככל שתיבנה המעלית יהיו לכך השלכות חמורות אולם כרגע בפועל אין מהומות במקום. בהתיישבות יש מי שמתחו ביקורת על כך שהמהלך נעשה באישון לילה, כגנבים החוששים להתפס.

ח"כ קטי שטרית, אשת הליכוד, מי שהייתה מעורבת בלחצים לקידום המהלך אמרה היום "דווקא בימים קשים בהם הממשלה פוגעת ורומסת את הזהות היהודית, התמונות האלה מרגשות אותי. מיום כניסתי לכנסת נלחמתי שמערת המכפלה תונגש לכל מתפלל והשנה ב"ה זה סוף סוף קורה. אני עוסקת בפרוייקט זה מעל לשלוש שנים, מהיום שנכנסתי לכנסת. זה לקח זמן, אבל כשזה סוף-סוף קורה זה שווה הכל".
בחודש דצמבר האחרון החלו העבודות להנגשת המקום הקדוש, אחרי שבית המשפט העליון דחה את העתירות שהגישה עיריית חברון הפלסטינית נגד המהלך שיקבע את הנוכחות הישראלית במקום. אך על אף שמיזם ההנגשה בניצוחו של משרד הביטחון כבר התחיל, מעת לעת העבודות התעכבו. לפני כארבעה חודשים נערך במקום סיור של וועדת חוץ ובטחון של הכנסת. יו"ר הועדה ח"כ רם בן ברק, איש מפלגת יש עתיד, הפתיע את הנוכחים ואמר כי "אנחנו מדינת חוק ופועלים לפי החוק ולפי החלטת ממשלה. אם בג"ץ אמר שצריך להנגיש את מערכת המכפלה אני צריך לוודא שזה קורה". עוד הוא הוסיף באותו הביקור "יש לדאוג לכך שהמקום יראה כמו אתר מכובד עם חניה, שערוך לקליטת המוני מתפללים בצורה בטוחה ונוחה שתמנע הישנות של טרגדיה כמו האסון במירון".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר כי "זכויות אדם יש בכל מקום לכל אדם. עד כה הודרו אנשים עם מוגבלות ממערת המכפלה ונפגעה באופן אנוש זכותם לחופש דת ופולחן וכן לחופש תנועה. ארגון זכויות האדם בצלמו ימשיך להוביל את המאבק למען זכויות אדם של כלל אזרחי ישראל בכל מקום ובכל עת ללא כל אפליה".