בית המשפט העליון מתערב, פעם נוספת, בפסיקות בית המשפט המחוזי בחיפה בתיקי "שומר החומות", והורה להחמיר בעונשו של מוחמד חליל, שהשתתף בפרעות בחודש מאי אשתקד בעכו ובגליל. הרכב השופטים, בראשות השופט סולברג, החמירו את עונשו מ-20 חודשי מאסר שגזר עליו המחוזי ל- 32 חודשים, וביקרו את החלטת שופט המחוזי ארז פורת שהקל עם המורשע בטענה ש"עבר צינתור ב-2012 ושני הוריו חולניים".
את הערעור לעליון הגישו בפרקליטות המדינה לאחר שטענו שהעונש המקל מאוד עם חליל היה לא מידתי, בהתחשב בעובדה שהכין מראש בקבוקי תבערה, השתתף במשך ימים רצופים בהתנגשויות האלימות מול כוחות המשטרה ומעשיו היו על רקע אידאולוגי-לאומני. בבית המשפט העליון נקבע כי גם בתיק הזה, השופט ארז פורת לא היה מוסמך לסטות כך מהעונש המקובל במקרים דומים וחמורים מעין אלו.
על פי כתב האישום, השתתף חליל בהתפרעויות שונות בעכו העתיקה ובכפרים בגליל כשהוא רעול פנים ויידה אבנים לעבר שוטרים. הוא הכין בקבוקי תבערה, שאותם הצית במהלך התפרעות בכניסה לכפר מכר ולמחרת השתתף בהתפרעות נוספת בכפר ג'דיידה. ביחד עם ההמונים הוא חסם את כביש הכניסה לכפר, יידה אבנים לעבר שוטרים וירה לעברם זיקוקים. כשנפגע ברגלו מכדור ספוג תועד כשהוא אומר "נפצעתי ברגלי, והרגל למען אל-אקצא".

בדצמבר 2021 גזר עליו השופט פורת 20 חודשי מאסר בלבד וקנס בסך 15 אלף שקלים, וקבע כי כל האירועים האלימים שבהם השתתף יוכרו כאירוע אחד בלבד ובגינו ייענש. לדברי פורת, למרות שמתחם העונש שהוא שקל לטיל את חליל עמד על 22-44 חודשי מאסר בפועל, הוא יקל יותר בעונש וזאת מאחר ש"הנאשם סובל בליבו וכי עבר צינתור בשנת 2012" ובהתחשב בכך ש"שני הוריו חולניים כשמצבה הנפשי של האם קשה".
בפרקליטות המדינה, שם ערערו על הפסיקה בפני בית המשפט העליון, ובהוראתו של הממונה על תיקי שומר החומות, עו"ד שלומי אברמזון, טענו כי יש להחמיר את העונש במידה ניכרת, בין השאר משום שקדמו למעשיו הכנה ותכנון וכי מעשיו נעשו על רקע אידאולוגי-לאומני והוא השתמש בכלי נשק לביצוע מעשיו. בפרקליטות טענו כי השופט ארז פורת שגה גם בכך ש"לא נתן דעתו כלל לשיקולים של הרתעה אישית או לשיקולים של הרתעת הרבים", בכך ש"נתן משקל למצבו הרפואי של המשיב", למרות שמצב זה "לא מנע ממנו להשתתף בשלוש התפרעויות אלימות".
בהחלטת הרכב השופטים בבית המשפט העליון, בראשות השופט נועם סולברג, נכתב כי "העונש שנגזר על המשיב אינו משקף את חומרת מעשיו, וכי יש לייחס משקל לשיקולי הרתעת הרבים" וכי לא הייתה סיבה להקל בעונש בהתבסס על מצבו הרפואי של חליל ומשפחתו.
השופט ארז פורת, בדומה לעמיתו בבימ"ש המחוזי בחיפה השופט ניסן סילמן, ולעמיתתם בבית משפט השלום בחיפה, השופטת טל תדמור-זמיר, ידועים בגישתם המקלה והחומלת, אשר מגלה סלחנות יתרה למשתתפי הפרעות האלימות בימי מבצע "שומר החומות", בזמן שמדינת ישראל הותקפה בטילים מרצועת עזה וברחובותיה השתוללו אלפים מקרב החברה הערבית ופרעו ביהודים. בתחילת החודש פסק השופט פורת פחות משלוש שנות מאסר על ערבי בן 20 מעכו, שהורשע והודה בחמש עבירות לאומניות-גזעניות שונות במהלך פרעות "שומר החומות". השופט פורת הסביר כי "מעשיו (של התוקף, י"ק) נעשו בשל היגררותו אחרי בני גילו ורצונו שלא ייתפס כחלש אופי".
בחודש אפריל האחרון, התקבל בבית המשפט העליון ערעור נוסף של הפרקליטות נגד פסיקותיו של השופט פורת, שגזר 10 חודשי מאסר בלבד על אחמד קדורה, שהחזיק בנשק לא חוקי ותחמושת. בעליון החמירו את עונשו ל- 18 חודשי מאסר. השופטים ביקרו את השופט פורת וקבעו כי יש לנקוט ביד מחמירה כלפי מעורבים בעבירות נשק.
בחודש פברואר פסק השופט פורת 3.5 שנות מאסר לתאופיק סלם אמר (29), שהודה והורשע בהצתת תחנת המשטרה בכפר קרע, בהצתת עמוד תקשורת ובייצור בקבוקי תבערה. על פי כתב האישום לתאופיק אין עבר פלילי, כמו מרבית נאשמי שומר החומות. בחודש נובמבר אשתקד גזר פורת 11 חודשי מאסר בלבד על תושב חיפה שהניח מטען בביתו של סוחר סמים בעיר, על אף שהמדינה ביקשה 8 שנות מאסר.
בהחלטתו ציין השופט פורת כי למרות שתאופיק ביצע שתי עבירות שונות, יש להתייחס אליהן כעבירה במתחם ענישה אחד, זאת, לטענתו, "מאחר שהסיכון המיידי היה בעיקרו פגיעה ברכוש ובסמל שלטוני, שהיה ריק מאדם".
בתוך כך, בשבוע שעבר קיבלו בבית המשפט העליון את ערעור הפרקליטות בתיק נוסף של אירוע לאומני בתחילת מבצע שומר החומות. מדובר בקטין שיידה בקבוקי תבערה לעבר עמדת המשטרה בסמוך למעבר שועפט ולעבר השוטרים שדלקו אחריו. השופטת חגית מאק-קלמנוביץ הטילה על הקטין 15 חודשי מאסר, בניכוי ימי מעצרו וזאת למרות שהיה מעורב במעשה טרור. השופטים שטייניץ, וילנר ופוגלמן גזרו עליו 25 חודשי מאסר.