ועדת חוץ וביטחון של הכנסת קיימה היום (ב') דיון לבקשתם של שורת ארגוני שמאל בנושא: "חיבור קהילות פלסטיניות בשטח C לרשות המים". מארגני הדיון דרשו לחבר למים את המאחזים הפלסטיניים שהקימה הרשות הפלסטינית בשטחי C, וזאת "מסיבות הומניטריות".
נציין כי נקודות התיישבות ערביות לא מוסדרות בתוך שטח C, אינן ממוקמות שם במקרה. בשנת 2009 הכריז ראש הממשלה הפלסטינית דאז, סלאם פיאד, על תוכניתו להקמה בפועל של מדינה פלסטינית בגבולות 67'. המטרה העיקרית בתוכנית הייתה לטשטש את הגבולות בין שטחי B ,A ו-C ולהביא לסיפוח דה-פקטו של שטחי C, המהווים כ-62 אחוזים משטחי יהודה ושומרון ונמצאים בשליטה ישראלית – זאת באמצעות יצירת רצף טריטוריאלי מהשומרון ועד אזור דרום הר חברון. באמצעות בנייה של עשרות אלפי מבנים בלתי חוקיים, פריצת דרכים, השתלטות על קרקעות, רישום המקרקעין ועוד, קובעים למעשה הפלסטינים עובדות בשטח כבר יותר מעשור.
נציג המנהל האזרחי הדגיש בדיון כי מי שאחראית על אספקת המים לתושבים הערביים זו הרש"פ שמקבלת מים ממקורות ואף טוענת, לפי נתוני למ"ס, כי 97% מהתושבים הערביים מחוברים למים. הוא הוסיף ואמר כי הרש"פ "תוקעת מקלות בגלגלים" ומקשה על חיבורי המים, וכן ציין תופעה נרחבת של גניבות מים הפוגעות באוכלוסיה היהודית והערבית כאחת. מנגד טענו חברי הכנסת של הרשימה המשותפת כי כמדינה כובשת זו אחריות הכיבוש לאפשר חיבור למים כזכות בסיסית.
ח"כ סטרוק, אקוניס, ברקת ורוטמן טענו כי תחת הסיסמה "הזכות למים" חותרת הרש"פ להקמת מדינה פלסטינית בלב מדינת ישראל תוך קביעת עובדות בשטח, תכנית שיטתית ומכוונת לתפיסת אלפי דונמים של קרקעות על ידי פעילות חקלאית, השתלטות על מקורות מים ופריצת דרכים שנועדו לשמש כביכול את החקלאים מהאזור.
על פי דו"ח רגבים שנקרא "מלחמת ההתשה" וחולק למשתתפי הדיון, עולה כי מיזמים כדוגמת "שורשים", "שמן הזית", שיקום חממות וסיוע לרועי צאן, הן תכניות הממומנות על ידי האיחוד האירופי וגורמים זרים ומיועדות להשתלטות על קרקעות באמצעות עיבוד שטחים חקלאיים בשטחי C, לצד בניה בלתי חוקית בהיקפים עצומים.
תכניות אלו מתמקדות באזורים בעלי חשיבות אסטרטגית הסמוכים להתנחלויות ולגדר ההפרדה, מכוונות ליצירת רצף התיישבות עקבי ויצירת טבעת חנק ובידוד ליישובים יהודים, כאשר הכל נעשה באופן חד צדדי ללא היתר, לא כחוק ובניגוד להסכמי אוסלו ולחוק הבין לאומי. עוד נטען הדו"ח כי בד בבד עם קביעת עובדות בשטח, מתבצעת פניה לרשויות בדרישה לאשר צרכים הומניטריים כביכול ולבסס ולקבע את ההשתלטות, כפי שאנו רואים בוועדה הנוכחית, כל זאת במטרה ברורה לסכל אפשרות של סיפוח ופיתוח מצד ישראל.
מאיר דויטש מנכ"ל רגבים השתתף אף הוא בדיון ואמר כי "שטחי C הופקדו בידי צה"ל ואי אפשר להתחמק מהאמת המרה והכואבת: ב-15 שנים האחרונות, פיקוד מרכז נכשל במשימה של שמירה עליהם. יש לתת מענה אסטרטגי רב מערכתי להצלת שטחי C".