שר האנרגיה לשעבר, ח"כ ד"ר יובל שטייניץ, בירך את השרה קארין אלהרר על "החלטתה הנבונה לבטל את הקפאת חיפושי הגז בים התיכון". עוד מסר שטייניץ כי "המעבר מפחם לגז טבעי בתחנות הכוח מפחית בכ-90% מזיהום האוויר שאנחנו נושמים וכמחצית מגזי החממה, ולכן טוב עשתה אירופה שחזרה והגדירה את הגז הטבעי כאנרגיה ירוקה. כעת, לאור משבר האנרגיה העולמי ועליית המחירים הפראית, יש לנו הזדמנות פז להפוך לספקי אנרגיה משמעותיים לאירופה – וטוב עשתה שרת האנרגיה שאזרה את האומץ לחזור בה מהחלטתה הקודמת – דבר שאינו פשוט כלל וכלל".
לפני כחמישה חודשים, בכנס שהתקיים באילת בדצמבר, הודיעה השרה אלהרר כי בכוונתה לעצור את חיפושי הגז בים התיכון למשך השנה הקרובה ולהתמקד באנרגיות מתחדשות. החלטה שאמנם התקבלה בברכה בקרב ארגונים ירוקים, אך בתמיהה רבה בקרב מי שחששו לביטחונה האנרגטי של ישראל ולחיזוק כלכלתה.
הבוקר, במסיבת עיתונאים שקיימה, הודיעה אלהרר כי הנחתה את אנשי משרדה להיערך ליציאה בהקדם להליך התחרותי הרביעי לחיפושי גז טבעי במים הכלכליים של מדינת ישראל. את ההחלטה לבטל את הקפאת החיפושים עליה הכריזה אך בדצמבר, תלתה אלהרר במשבר האנרגיה המתפתח בעולם בשל הלחימה הרוסית באוקראינה. "מדינת ישראל נרתמת לסיוע לאירופה בגיוון מקורות האנרגיה שלה. משבר האנרגיה העולמי מהווה הזדמנות למדינת ישראל לייצוא גז טבעי, זאת לצד הדאגה הכנה והאמתית למתחולל באירופה", מסרה השרה.

מנכ"ל משרד האנרגיה, ליאור שילת, הוסיף כי "האירועים הגיאופוליטיים בעולם ומשבר האנרגיה העולמי שנגרם כתוצאה מהם, שינו לחלוטין את מצב שוק האנרגיה. בעקבותיו התחלנו בשיחות עם המקבילים הבינלאומיים שלנו, בעיקר באירופה, ארצות הברית ומצריים בניסיון להבין את האסטרטגיה שלהם אל מול המשבר. חשוב להדגיש כי אנחנו והאירופאים תמימי דעים שהמהלך האסטרטגי החשוב ביותר כדי להתגבר על המשבר הוא בהאצה של פיתוח האנרגיות המתחדשות.
"עם כל זאת, לא ניתן להתעלם מהצורך העולמי בגז טבעי גם בטווח המידי וגם בטווח הבינוני. האירופאים היו מאוד ברורים באמירה כי אם לא יאתרו די מקורות חלופיים לגז הטבעי שהם נזקקים לו, חלק מהמדינות החברות באיחוד ייאלצו לחזור ולהשתמש בפחם לייצור חשמל. בנוסף, קשה להפריז בחשיבותו של הגז הטבעי בחיזוק הקשרים בין ישראל למצרים והשפעתו על המעמד הגיאופוליטי של ישראל במזרח התיכון", אמר שילת.