במשרד הדתות הודיעו שיבדקו שוב את מעמדו של הרב דוד סתיו בכדי להסיר חשש לניגוד עניינים, זאת בעקבות פנייתו של הרב לגילוי נאות. במקביל הגיש ח"כ אבי מעוז גם בקשה לשר המשפטים ולשר הדתות לבדוק את הטענות כי הרב נמצא בתפקידים אשר עלולים להשפיע על החלטותיו ולהוות שיקול זר.
בתשובה שהתקבלה בלשכתו של מעוז מהיועצת המשפטית של משרד הדתות נכתב כי מעמדו של הרב סתיו נבחן "נוכח הנסיבות החדשות שנוצרו בעקבות התיקון האחרון שנעשה לחוק איסור הונאה בכשרות, תשמ"ג- 1983 , ובעקבות פניות שהתקבלו בנושא הנדון, עניינו של הרב סתיו נבחן בימים אלו מחדש, בהתייעצות עם משרד המשפטים". במסקנותיה יכולה היועמ"ש לאשר כי לא נמצא חשש לניגוד עניינים או להודיע לרב סתיו שעליו להתפטר מאחד מתפקידיו.
בפברואר השנה פנה עו"ד אסף בנמלך לבקשתו של הרב סתיו אל עו"ד אורן פונו, ראש אשכול טוהר המידות במשרד המשפטים בשביל להבהיר את העניין. לדבריו, אין מדובר בשינוי עובדתי המשליך על סטטוס היעדר ניגוד העניינים, אך עשה זאת למען הגילוי הנאות.
הוא טען כי השינוי הסטטוטורי שמאפשר מתן שירותי כשרות בידי רב רשות מחוץ לתחומי הרשות והוצאתו הראשונית אל הפועל בשהם אינו מהווה שינוי עובדתי המשליך על אי התקיימות ניגוד עניינים. לדבריו, חברת הבת של העמותה אינה עוסקת במתן השגחה בבתי אוכל המצויים במועצת שהם. המשגיחים והמפקחים המועסקים כיום בידי מחלקת הכשרות בתחומי שהם ומחוצה לה אינם קשורים לחברת הבת. לזאת יש להוסיף כי השלב הבא של הרפורמה מיועד ממילא להעביר את שוק הכשרות לידיהם של גופים נותני כשרות שיפעלו בהתאם לתקן כשרות שייקבע בידי מועצת הרבנות הראשית או בידי שלושה רבני עיר והכל בהתאם להוראות החוק".
במקביל, הגיש ח"כ אבי מעוז שאילתא לשר המשפטים גדעון סער בעניין החשש לניגוד העניינים של הרב סתיו, ונענה כי הנושא תחת אחריותו של משרד הדתות. מעוז פנה לשר מתן כהנא ותיאר באריכות את השתלשלות האירועים: "לפני שלוש שנים, ב 21 בפברואר 19', התקיים במשרד המשפטים דיון בנושא: חשש לניגוד עניינים בכשרות, הרב דוד סתיו. הרקע לדיון היה תפקידו של הרב סתיו בתור רב המועצה המקומית שהם, אשר מוסמך להעניק השגחת כשרות בתור שכזה מחד, וזיקתו לחברת 'צהר פיקוח מזון' שקמה כאלטרנטיבה לכשרות הרבנות, בתור מי שעומד בראש ארגון צהר, מאידך, והחשש לניגוד עניינים בין שני אלו".

אולם, בסיכום הדיון נקבע כי לא נמצא חשש לניגוד עניינים, וממילא אין צורך בעריכת הסדר לניגוד עניינים, בין השאר בשל העובדה, ש'צהר פיקוח מזון' אינה מפעילה את מערך הכשרות שלה בתחומי המועצה המקומית שהם. "נציין כי אם המצב העובדתי ישתנה, וחברת הבת תתחיל להפעיל פיקוח על מוצרים ובתי עסק בתחומי המועצה המקומית, או ככל שיהיה שינוי אחר בנסיבות העניין – הנושא יידון שוב לפי הצורך".
כעת, טוען מעוז, "משהחלה רפורמת הכשרות, ומשהותר למועצות דתיות ולרבנים מקומיים להעניק שירותי השגחה בכל רחבי הארץ, התהוו שינויים משמעותיים בנסיבות העניין, וניגוד העניינים ניכר וברור".