הכאוס הפוליטי נמשך, ונראה שישראל בדרך לבחירות. כעת מתברר שגם רוב הציבור מעוניים בכך, או לפחות בשינויים פוליטיים כלשהם. סקר "מדד הקול הישראלי" של המכון הישראלי לדמוקרטיה, מעלה כי איבוד הרוב בכנסת מצד הקואליציה מוביל לכך ש-37% מהציבור תומכים בהליכה לבחירות, 31% מעדיפים קואליציה חדשה ורק 27% מעוניינים בקיומה של ממשלת מיעוט.
פילוח לפי הצבעה בבחירות הקודמות מעלה כי רק כמחצית (49%) מבוחרי מפלגות הקואליציה מעדיפים ממשלת מיעוט, בעוד מקרב מצביעי מפלגות האופוזיציה יותר ממחצית (55%) מעדיפים קיום בחירות חדשות.
במקביל בדק הסקר מה היו דפוסי ההצבעה לו היו מתקיימות היום בחירות, שם עלה כי רק 55% ממצביעי המפלגות היושבות כיום בקואליציה חושבים או בטוחים שיצביעו לאותה המפלגה, לעומת 80% ממצביעי מפלגות האופוזיציה שמתכוונים להמשיך ולשים את אותו הפתק בקלפי. פילוח לפי הצבעה, מעלה כי רוב גדול מאלו שהצביעו ליהדות התורה, לציונות הדתית, לליכוד ולש"ס ציינו כי יצביעו למפלגות אלו שוב. שיעורים גבוהים יחסית נמצאו גם מקרב מצביעי רע"ם ויש עתיד. מנגד, בתחתית, 36% ממצביעי ימינה. ו-18% בלבד ממצביעי תקווה חדשה חושבים שיצביעו שוב עבור מפלגות אלה.
הסבר מסוים לכך ניתן למצוא בשאלה שעסקה בשביעות שביעות רצון הבוחרים מתפקוד חברי הכנסת של המפלגה שעבורה הצביעו. שבעי הרצון ביותר הם מצביעי יש עתיד (75%) כשאחריהם מצביעי רע"ם (66%) ויהדות התורה (63%). מנגד בתחתית נמצאים מצביעי ימינה (32%), ומעט מעליהם מרצ (44%) והרשימה המשותפת (44%).
באשר לממשלה, רוב גדול של מצביעי מפלגות האופוזיציה סבורים כי בכל התחומים חלה הרעה במצבה של ישראל בהשוואה לתקופה שלפני תחילת כהונת הממשלה הנוכחית, פרט למצבם של אזרחי ישראל הערבים שהשתפר. לעומת זאת, שיעורים גבוהים של מצביעי מפלגות הקואליציה רואים שיפור או כי לא חל שינוי בכל התחומים שנבדקו, למעט בתחום המתחים בחברה הישראלית.
מדד הקול הישראלי של מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה נערך אחת לחודש על ידי פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, ומבוסס על מדגם ארצי מייצג (760 מרואיינים) של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם היא 3.6%.