סטודנטים הלומדים בבצלאל מספרים היום (ג) למקור ראשון כי לאורך השנה האחרונה הם חשים שוב ושוב מאויימים או תחושות של חוסר נוחות מצד חבריהם הערבים החולקים איתם את ספסל הלימודים.
בימים האחרונים הרוחות בבצלאל סוערות ומלוות במחאות של יהודים וערבים אחד כלפי השני. בין היתר, דרישה של סטודנטים ערבים להעיף מהלימודים את חבריהם לכיתה היהודים שמחו נגדם.
תחושת האיום בקרב הסטודנטים היהודים הולכת וגוברת בשל האירועים האחרונים ובצל הטרור.
בחודש פברואר האחרון החלה שרשרת אירועים מטרידים כאשר הוגש כתב אישום נגד ג'מאל חוסייני, סטודנט מהמחלקה לצילום בשנה ג', בגין מעורבות לכאורה באירוע טרור בו הושלכו בקבוקי תבערה על בית משפחת יושובייב בשכונת שמעון הצדיק בירושלים. באותם ימים, מרצה בכיר במכללה סיפר לסטודנטים כי הוא מודע לכך שחברם עצור ומתמודד עם כתב אישום ופועל מול המשטרה בבקשה שיתאפשר לנאשם להמשיך את הלימודים ואת הגשת העבודות, מהמעצר בו הוא נתון.
בחודש מרץ האחרון סטודנט בשנה א' במכללה פרסם פוסט ברשתות החברתיות בו הביע תמיכה במחבל שביצע את הפיגוע בבני ברק בו נרצחו חמישה בני אדם. על אף פניית הסטודנטים היהודים במכללה, לא נקטה ההנהלה שום הליך או שיחת הבהרה כלפי אותו סטודנט. רק בשלב מאוחר יותר הוא נעצר על ידי המשטרה והורחק מירושלים למשך 15 יום. בתגובה על מעצרו, עשרות סטודנטים ערבים קיימו הפגנה ברחבי המוסד הלימודי עם דגלי אש"ף וקריאות "ישראל מדינת טרור" ואף פתחו בשביתה.
עם חזרתו של המורחק ללימודים, מספר סטודנטים יהודים קיימו נגדו מחאה אישית ותרעומת על דבריו. אחד הסטודנטים היהודים הטיח בו דברים ואף בעט בכוס קפה שלו שהייתה מונחת על הרצפה. מאוחר יותר באותו יום הסטודנטים הערבים פרסמו ברשתות החברתיות את שמם ופרצופם של הסטודנטים היהודים שמחו נגד החשודים בטרור, תוך דרישה מבצלאל להדיח אותם מלימודיהם במוסד.
הסטודנט שבעט בספל הקפה הושעה מהלימודים ללא יכולת להגיש עבודות. עשרות סטודנטים ערבים קיימו נגדו מחאה אישית, אחד הסטודנטים אף קורא לעברו "נאצי". אף אחד מהסטודנטים הנ״ל לא הועמדו לדין משמעתי בבצלאל. לעומת זאת, הם דרשו להעלות אותו לוועדת משמעת, ומאז שהושעה לא חזר ללימודים. בינתיים, הסמסטר התבטל עבורו, דבר שהביא לכך שיצטרך להאריך את תקופת לימודיו בשנה ולהשלים מחדש את הסמסטר, לשלם שכר לימוד מחדש ולהגיש מחדש את העבודות הדרושות. בעוד ימים ספורים וועדת משמעת עליונה תחליט האם להחזירו ללימודים בשנת הלימודים הבאה או לסלקו לחלוטין. בינתיים, נאס על התלמיד להתקרב לאיזור המקפוס.
חלק מהעדויות והפרטים פרסם עקיבא ביגמן בתוכנית של אראל סגל בערוץ 14.
מתברר כי מדובר בתופעה לא חדשה כלל. סטודנטים מספרים כי המתיחות החלה כבר לפני כשנה כאשר במהלך מבצע 'שומר החומות' סטודנטים ערבים הביעו בקבוצות הווצאפ של הכיתות והמסלולים השונים קריאות שמחה ועידוד לארגון חמאס אחרי ירי הרקטות מרצועת עזה לעבר ישובי ישראל. לדברי הסטדונטים, ללא כל נקיטת הליך משמעתי מצד הנהלת המקום.
מ"בצלאל" נמסר בתגובה: "האקדמיה בצלאל מגנה בתוקף כל אלימות, פועלת למניעתה ומטפלת בכל מקרה אלימות שמתרחש בקמפוס באמצעים העומדים לרשותה. כל מקרה שמתרחש מחוץ לקמפוס ואינו תחת אחריותנו מטופל על ידי המשטרה. חרף הניסיון המופרך להציג את החלטות הנהלת בצלאל וועדות המשמעת המוסדיות כמוטות, אנו עומדים על כך שכל החלטה מתקבלת ביחס למקרה, לעברת המשמעת ובשיוויוניות מלאה ומוחלטת. אנו נמשיך לשמור על ביטחון כלל הסטודנטים, ללא קשר ללאום שלהם, מוצאם או דעותיהם".