ממשלות צרפת, גרמניה, בריטניה וארה"ב, פרסמו הלילה הודעת ברכה משותפת על אישור החלטת הגינוי כנגד איראן, שעברה אתמול ברוב גדול במועצת הנגידים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. 30 מדינות הצביעו בעד הגינוי, רוסיה וסין התנגדו לו, 3 מדינות נמנעו.
את ההצעה גיבשו צרפת, גרמניה ובריטניה, בשל חוסר שיתוף פעולה של איראן, וסירובה לספק הסברים בנוגע לשרידי אורניום מועשר שנמצאו בשלושה אתרים בלתי מאושרים. "הצבעת הרוב המכריע במועצת הנגידים של סבא"א שולחת מסר חד משמעי לאיראן, שעליה לעמוד בהתחייבויותיה ולספק הבהרות", נמסר מארבע הממשלות.
גם בישראל בירכו על ההחלטה, ואף הביעו תקווה כי היא תהווה תחילת תהליך שיביא בסופו לדיון בהפרות האיראניות במועצת הביטחון של האו"ם.
ראש הממשלה נפתלי בנט, מסר כי זוהי החלטה משמעותית "אשר חושפת את פרצופה האמיתי של איראן". הוא הוסיף כי "החלטת מועצת הנגידים קובעת שאיראן אינה משתפת פעולה עם סבא"א ואינה מצייתת להוראותיה ובכך לא מאפשרת לסוכנות למלא את תפקידה החשוב ולפעול נגד פעילויות בתחום הגרעין הצבאי. המדינות הרבות שהצביעו בעד ההחלטה שיתפו פעולה יחד במטרה לבלום ולמנוע את הגעתה של איראן לנשק גרעיני. ההצבעה בסבא"א מהווה תמרור אזהרה ברור לאיראן: אם איראן תמשיך בפעולותיה, על המדינות המובילות להביא את הסוגיה האיראנית בחזרה למועצת הביטחון".

ממשרד החוץ נמסר כי "החלטת המועצה היא צעד ראשון והכרחי במטרה להחזיר את איראן לציות מלא של מחויבויותיה", והוסיפו כי "החתירה של איראן ליכולות גרעיניות צבאיות מעולם לא פסקה. איראן ממשיכה להפר באופן שיטתי את כל ההתחייבויות הבינלאומיות, ופועלת ללא לאות להסתיר ראיות ולשבש חקירות במטרה להונות את הקהילה הבינלאומית".
שר הביטחון בני גנץ מסר בתגובה כי "לצד הגינוי הבינלאומי, נדרשות פעולות משמעותיות. מול כל מצלמה שאיראן תסגור – על העולם לפתוח בעוד סנקציות מדיניות וכלכליות. מול התוקפנות, עלינו להתאחד ולבנות את תכניות הפעולה המשותפות, שיעצרו את הטרור האיראני שמשפיע על מדינות רבות באזור ובעולם".
משרד החוץ האיראני בתגובה, הודיע אתמול על הסרת שתי מצלמות מעקב מאחד מאתרי הגרעין.