מפה אינטראקטיבית שפורסמה בשבוע שעבר על ידי סניף בוסטון של ארגון החרם BDS, מסמנת מאות אתרים ומוסדות יהודיים ברחבי העיר, ומתארת אותם כחלק מרשת קשרים כביכול בין "האימפריאליזם האמריקני" ובין ה"קולוניאליזציה של פלסטין". פרסום המפה ברשת כבר עורר ביקורת חריפה. במשרד החוץ בירושלים קובעים כי מדובר בגילויי אנטישמיות ובהסתה של ממש לאלימות ולפגיעה פיזית.
במפה שחוללה סערה מופיעים מאות מוסדות וארגונים מקומיים, שנטען שיש קשר חזק בינם ובין חיזוק הציונות, המתוארת כמעין "עליונות לבנה", צורה של גזענות השולטת בארה"ב, לטענת ה-BDS . "פרויקט המיפוי" של ארגון החרם טוען כי חשיפת הקשרים בין כל המוסדות הללו היא הצעד הראשון לקראת החלשתם ופירוקם. בין השאר נמצאים ברשימה מוסדות יהודיים וישראליים דוגמת הקונסוליה הישראלית, ארגוני צדקה יהודיים, מועצת בתי הכנסת של מסצ'וסטס, וגם בתי ספר יהודיים ש"מחנכים לציונות ושולחים תלמידים לישראל", כפי שנטען בפרסום ברמיזה שעצם הביקור בישראל הוא מעשה גזעני.
מלבד המוסדות הללו מופיעות במפה גם תחנות משטרה, ולצידן אוניברסיטאות, מערכות של כלי תקשורת ומטות של חברות מסחריות דוגמת אמזון ואינטל – שלפי הנטען כולן שותפות לקנוניה מקפת למען "הציונות הגזענית". לשם המחשה, בית הספר למשפטים בהרווארד נכלל ברשימה, שכן הוא "מנוהל בידי משרתיה האינטלקטואליים של האימפריה האמריקנית, המשתמשים בעמדותיהם כ'מומחי משפט' כדי להכשיר את המדינה הציונית".
באתר מיזם המיפוי נכתב שהמפה "מבוססת על ההבנה שצוררים חולקים טקטיקות ומוסדות – ושמאבקי השחרור שלנו קשורים זה בזה. רצינו לדמיין את הקשרים הללו כדי לראות היכן המאבקים שלנו מצטלבים ולהגדיל באופן אסטרטגי את יכולות הארגון המקומיות שלנו". המפה האינטראקטיבית, נטען שם, "ממחישה כמה מהדרכים שבהן תמיכה מוסדית בקולוניזציה של פלסטין קשורה באופן מבני לשיטור ולעליונות לבנה מערכתית כאן".
על פי גורמי המיפוי ב-BDS, מטרתם היא "לחשוף את הישויות והרשתות המקומיות שגורמות להרס, כדי שנוכל לפרק אותן. לכל ישות יש כתובת, אפשר לשבש כל רשת". בחשבון הטוויטר של "ארגון הנוער הפלסטיני" בירכו על המיזם וכתבו שהם מקווים שהוא ייתן השראה "לפעילים אנטי-ציונים ואנטי-גזענים בכל מקום".
דובר משרד החוץ ליאור חייט הגיב בטוויטר בחריפות למיזם המיפוי, וכתב שישראל מגנה בתקיפות את פרסום המפה המאשימה יהודים בכל מה שאינו מתנהל כשורה באזור בוסטון. "כל הפרויקט הזה מזכיר דפוס פעילות אנטישמי מסוכן המוכר מימי קדם ועד לזוועות המאה ה-20, דפוס שהוביל לאלימות נגד יהודים ומוסדותיהם", כתב חייט. "הפרסום חושף את הפנים האמיתיות, המכוערות, של 'BDS בוסטון', שאינה אלא ארגון אנטישמי קונספירטיבי. אנו קוראים לכל האנשים ההגונים לצאת נגד הפרסום הזה, ולגנות את הארגון ואת העומדים מאחורי הקמפיין הגזעני".
חבר הקונגרס הדמוקרטי ריצ'י טורס, מתומכי ישראל בבית הנבחרים, יצא גם הוא נגד האשמת מוסדות יהודיים וציוניים בכל הרעות החולות של החברה האמריקנית, וכתב כי הפיכתם לשעיר לעזאזל "היא תסמין נפוץ של אנטישמיות".
הליגה נגד השמצה והארגונים היהודיים CJP ו-JCRC כתבו כי תחת השם התמים של "פרויקט מיפוי" מונח המסר ש"היהודים אחראים לתחלואי הקהילה שלנו, ואם תשמרו על מערכת היחסים שלכם עם ארגונים יהודיים, גם אתם תהיו שותפים לאחריות הזו". בהודעה, שקוראת לשילוב ידיים ועבודה משותפת, נכתב כי "זוהי רשימה עם שמות וארגונים שיש להתרחק מהם, לבודד אותם ולשלול את זכויותיהם. היא נשענת על טירוף אנטישמי עתיק יומין, שמוכר מדי לקהילה שלנו. לא ניבהל ולא נשתוק. אנו מגנים את הדמוניזציה של הקהילה היהודית בבוסטון".