גורמים רשמיים ישראלים ואמריקנים אומרים כי מועד סופי לביקורו של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בישראל ובערב הסעודית טרם נקבע, אולם ההערכה היא כי הודעה על מועד הביקור תגיע בהקדם. על פי כמה פרסומים, הביקור שתחילה תוכנן לסוף החודש הנוכחי, יתרחש באמצע החודש הבא, ב-14 ליולי. הרשת האמריקנית NBC, דיווחה לפני כשבוע על הדחייה הצפויה בביקור מיוני ליולי.
בפגישותיו בישראל, צפוי ביידן להיפגש עם ראש הממשלה נפתלי בנט ועם הנשיא יצחק הרצוג ולבקר ביד ושם. הצפי הוא כי הנשיא ישהה בישראל למשך לילה אחד, אולם הדבר כאמור טרם נקבע סופית. כמו כן, צפויה לו פגישה עם אבו מאזן. השבוע שוהה בישראל עוזרת מזכיר המדינה לענייני המזרח התיכון, ברברה ליף, שנפגשת עם נציגים ישראלים ופלסטינים לקראת הביקור הנשיאותי.
בכל מקרה, נראה כי העניין המרכזי מבחינת הבית הלבן אינו הביקור בירושלים אלא דווקא זה בריאד. על אף ההסתייגות הדמוקרטית מהממשל הסעודי בכל הנוגע להפרת זכויות אדם, ובפרט הטלת האחריות עליהם לרצח העיתונאי ג'מאל חשוקג'י, הרי שמחירי הנפט המאמירים מאז העיצומים על רוסיה בשל פלישתה לאוקראינה, מהווים לכאורה עילה לחימום היחסים.
עם זאת, ביידן עצמו שלל אתמול את הדברים. הוא אמר לכתבים כי ביקורו בסעודיה יכלול התייחסות "לביטחונה הלאומי של ישראל" וכן לפגישה נרחבת יותר שבכוונתו לקיים שם, וכי אין לביקור דבר עם ענייני אנרגיה. כלי תקשורת אמריקנים דיווחו כי בכוונת ממשל ביידן לקיים בסעודיה פגישת פסגה בה ייטלו חלק נציגים ממדינות נוספות באזור, ובהן איחוד האמירויות, בחריין, כווית, עומאן, וקטאר.
בירושלים סבורים כי הנשיא ביידן לא יעלה דרישה ספציפית מחודשת בביקורו כאן לפתיחת הקונסוליה לפלסטינים במבנה שברחוב אגרון בירושלים, אם כי ככל הנראה ירעיף כמה הטבות כלכליות על הפלסטינים.
נציין כי יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, שעמו צפוי הנשיא ביידן להיפגש, מוביל את גישת הפתיחות כלפי ישראל, שמתרחשת כבר כמה שנים מתחת לפני השטח, ומאפשרת בין היתר טיסות מישראל לאיחוד האמירויות ובחריין מעל שטחה של סעודיה. זאת לעומת הקו המסורתי של אביו, המלך סלמאן, שהתנגד לכל התקרבות אל ישראל.