עליית מחירים – גם אצל השכנים. המועצה העליונה האחראית על עתיקות מצרים החליטה להעלות את מחירי כרטיסי הכניסה לאתרים ארכיאולוגיים ולמוזיאונים. כצפוי, ההחלטה עוררה ויכוח סוער ברשתות החברתיות בין המצדדים, הטוענים כי מדובר במהלך הכרחי לאור פתיחת מספר מוזיאונים חדשים ופיתוח אתרי תיירות וארכיאולוגיה רבים, ומולם אלו הטוענים כי המחירים הגבוהים צפויים להשפיע בעיקר על תנועת התיירות הפנימית במצרים, ולהביא למצב שבו, כתוצאה מהתנאים הכלכליים הקשים במדינה, המצרים לא יוכלו להרשות לעצמם לבקר באתרי הארכיאולוגיה.
ההחלטה על עליית המחירים, שהתקבלה בתחילת החודש, תיכנס לתוקף החל מהראשון ביולי הבא.
רשימת האתרים כוללת את המצודה באלכסנדריה, עמק המלכים בלוקסור, ארמון מוחמד עלי ועוד. המחיר שננקב הוא 60 לירות לאזרח המצרי, ו-30 לירות לסטודנט המצרי (11 שקלים ו-6 שקלים בהתאמה, א"ג), ואילו מחירי כרטיסי הכניסה למקדשי קרנק, המקדש בלוקסור ואתרים נוספים הוא 40 פאונד למצרי, 20 פאונד לסטודנט (7.5 שקלים ו-4 שקלים בהתאמה, א"ג)
ד"ר מוסטפא ווזירי, מזכ"ל מועצת העתיקות העליונה, אישר בשיחה עם העיתון א-שרק אל-אווסט את ההחלטה להעלות מחירים, ואמר כי "ההחלטה התקבלה בישיבת מועצת העתיקות העליונה שהתקיימה בסוף מאי האחרון, לאחר שהוצאנו מיליוני ליש"ט על פיתוח תשתיות לאתרים ואזורים ארכיאולוגיים, שכללו מתן שירותים, אבטחה והיגיינה".
ההחלטה עוררה מחלוקת מיד עם התפשטות השמועה ברשתות החברתיות, שכן מספר חשבונות ברשתות החברתיות פרסמו את המחירים החדשים, בליווי הערות המצביעות על כך ש"מחירים אלו ימנעו מהמצרים לבקר במקומות ההיסטוריים שלהם ולהכיר אותם, דבר הסותר את מדיניות המדינה בעידוד תיירות פנים".
אחמד עבד אל-עזיז, מומחה לתיירות, אמר בהצהרות לא-שרק אל-אווסט כי "המחירים החדשים לא ישפיעו על קצב הביקור של מצרים באתרים ארכיאולוגיים, מכיוון שהם עולים בקנה אחד עם מצב האינפלציה והמחירים הגבוהים בכל התחומים.
אל-עזיז ציין כי מחיר טיול בן יום בודד יקר כמו טיול בן שלושה ימים לפני שנה. מה שהוביל לירידה בתיירות הפנים באופן כללי.