תעמולה פרו-פלסטינית כתנאי חובה לעבודה במפעל הגלידה: אתר החדשות "ג'ואיש אינסיידר" דיווח אתמול (ב') כי עובדים חדשים שנשכרו לעבוד בחברת הגלידות "בן אנד ג'ריס" בארצות הברית, נדרשים לצפות בארבע הרצאות מצולמות, כחלק מהליך קליטתם במקום העבודה. עובד בחברה שתיאר את הדברים לאתר, אמר שהסרטונים נוגעים לגזענות בארה"ב וכן לסכסוך הישראלי-פלסטיני. הדובר בהרצאה המוקלטת המסבירה לכאורה את המצב במזרח התיכון הוא עומאר שאקר, מנהל תחום ישראל-פלסטין בארגון"יומן רייטס ווטש". הוא מציג את עצמו כחוקר הפרות זכויות אדם בישראל, אולם בפועל הוא פעיל ותיק למען שלילת זכות קיומה של מדינת ישראל. לפני כשנתיים וחצי, סירבה ישראל להאריך את אשרת השהייה שלו בארץ והוא עזב תוך שהוא מנהל קמפיין תקשורתי בינלאומי הקובל על גירושו.
בקטע מההרצאה של שאקר לעובדים החדשים בבן אנד ג'ריס שהובא ב"ג'ואיש אינסיידר", הוא נשמע מסביר כי "ההסלמה האחרונה שהתרחשה במאי 2021 (הפרעות במהלך מבצע שומר החומות; הכ"ח), התחילה מתוך מאמצים מפלים לאלץ פלסטינים לצאת מבתיהם במזרח ירושלים הכבושה".
כזכור, בקיץ שעבר הודיעה חברת יוניליוור העולמית, הבעלים של בן אנד ג'ריס, כי היא דורשת מהמנכ"ל והבעלים של המפעל בארץ, אבי זינגר, להפסיק למכור את הגלידות שלה ביהודה ושומרון ובשכונות שמעבר לקו הירוק בירושלים. משסירב זינגר – המעסיק 169 עובדים במפעל שלו – להיענות לדרישה, הודיעה החברה כי החוזה עמו לא יחודש בסוף שנת 2022.

בחצי השנה האחרונה, באמצעות שיתוף פעולה עם 33 מדינות בארה"ב שחוקקו חוקים נגד חרם על ישראל, הצליחו משרד החוץ והקהילות היהודיות לגרום לכך שמדינות כמו ניו-יורק, ניו-ג'רזי, פלורידה, אילינוי, טקסס, אריזונה ואחרות הפעילו את חוקי החרם כנגד יוניליוור אשר הובילו למשיכת השקעות, אחזקות וקרנות פנסיה בשווי של כמיליארד דולר עד כה. ועם זאת, ההחלטה לסיים את החוזה עם זינגר טרם שונתה.
במסגרת המאבק, בן אנד ג'ריס ישראל הגישה תביעה בארה"ב נגד חברת יוניליוור העולמית. פרקליטיו האמריקנים של זינגר, טוענים כי התביעה ממנו שלא למכור את מוצרי החברה בחלקים מירושלים וביהודה ושומרון, מנוגדת לחוק הישראלי והאמריקני. הם מבקשים להכיר בסיום החוזה של יוניליוור מול זינגר כצעד בלתי חוקי, ולהוציא צו מניעה שיאפשר את המשך פעילות מפעל בן אנד ג'ריס ישראל.