בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע היום (ד') את מוחמד חלבי, בכיר בארגון הומניטרי בינ"ל, בגין מימון החמאס מכספי הסיוע לתושבי עזה. בית המשפט קבע כי חלבי נשלח על ידי חמאס להצטרף לארגון סיוע הומניטרי בשם World Vision (WV), וזאת לצורך העברת כספים ומשאבים לטובת ארגון הטרור.
על פי עובדות כתב האישום, חלבי, תושב עזה, עבד בארגון WV הפועל במדינות שונות ברחבי העולם. חלבי החל את עבודתו בארגון בשנת 2005 כאחראי על אזור צפון רצועת עזה בארגון ובשנת 2014 קודם למנהל סניף הארגון ברצועה כולה.
ב-2016 נעצר חלבי על ידי השב"כ בחשד שהוא מעורב בפעילות ביטחונית נגד מדינת ישראל ובסיוע לארגוני טרור. בתחילה הכחיש את החשדות, אך לבסוף הודה ואף סיפר כי נפגש עם פעילי חמאס ועל שיטות הכיסוי בהן נקטו להסתרת שיתוף הפעולה עם החמאס. חלבי הסביר כי מטרת ארגון החמאס הייתה להכניסו לארגונים בינלאומיים על מנת לקבל מידע ולנצל את תפקידו לקבלת סיוע לחמאס והנאשם, במסגרת תפקידו הצליח חלבי להעביר לחמאס מיליוני דולרים שיועדו לצרכים הומניטריים, לצד ציוד רב שקצב אספקתו הלך וגבר עם השנים.
כך למשל הואשם חלבי כי העביר מאות אלפי טונות של ברזל וציוד חקלאי, שיועד במקור לחקלאות, לידי החמאס, זאת כשהוא יודע כי הברזל משמש את החמאס, בין היתר, כגשרים בתוך מנהרות טרור, הסעת עגלות גרירה בתוך מנהרות טרור וכן לחיזוק קירות מנהרות הטרור. חלבי אף ביקר במנהרות הטרור, ושכפנו אליו אנשי חמאס בטענה כי עקב שיטפון נגרמו נזקים למנהרה, העביר להם 20 אלף דולר וציוד לשיקום המנהרה.
במקרים אחרים הואשם חלבי כי פעל לכך שמכרזים שתוקצבו על ידי הארגון יבוצעו בידי חברות שיחזירו לו במזומן את עודפי התשלום שהעביר, וכספים אלו ניתנו גם הם לידי חמאס. חלבי אף דאג שחבילות סיוע הכוללות מוצרי מזון והיגיינה, שמיכות וכו' יועברו באופן תדיר לידי פעילי טרור, כולל בתקופות של לחימה בין ישראל לחמאס.
בהחלטה ציינו השופטים כי למרות טענות אנשי הארגון, "אין לקבל את הטיעון המרכזי של ההגנה לפיו בשל הפיקוח ההדוק של WV כפי שנטען, לא ניתן לבצע הונאה ומרמה והעברת כספים לחמאס", וכי "מהודאת הנאשם גם עולה שהיה גם שיתוף פעולה של עוד עובדים בארגון עם הנאשם".
נשיא מכון המחקר NGO Monitor, פרופסור ג'ראלד שטיינברג אומר בתגובה לדברים כי "החלטת בית המשפט מהווה תזכורת לחשיבות של ניהול תקין ופיקוח בכל התנהלות עתידית על מנת למנוע ניצול של כספי סיוע בידי ארגוני טרור. ארגוני הסיוע מוכרחים להטמיע תהליכי פיקוח, במיוחד כלפי העובדים שלהם והפעילות בה הם מעורבים. אם הם אינם יכולים או אינם רוצים, הכסף לא צריך להיות מועבר לאזורים בהם שולטת ישות טרור".
פרופסור שטיינברג הוסיף "ההאשמות החמורות כלפי World Vision ואל-חלבי מהוות נורת אזהרה לארגוני הסיוע הבינלאומי הפועלים בעזה כגון אוקספם, CAIR ו-Christian Aid ולסוכנויות או"ם כגון אונר"א וסוכנות האום לסיוע הומניטארי".