במהלך השנה שחלפה מאז הושבע לתפקיד שר החוץ, קידם יאיר לפיד 76 מינויים בשירות החוץ, הכוללים שגרירים, קונסולים ועובדים לשירות החוץ, כך נמסר לנו מלשכתו של לפיד. את המינויים מאשרת ועדת המינויים העליונה של המשרד, שבראשה עומד מנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז.
כמעט חצי מהמינויים הללו היו תקועים בשל מערכות הבחירות התכופות וממשלות המעבר שכיהנו בשנתיים שקדמו להקמת הממשלה הנוכחית, תקופות שבהן ממעטים במינוי בכירים בשירות הציבורי. תפקידי שגרירים וראשי נציגויות הוגדרו כבכירים על ידי היועץ המשפטי לממשלה הקודם, אביחי מנדלבליט.
לצד ממשלות המעבר, יש לציין כי הסיבה העיקרית שלא מונו שגרירים וראשי נציגויות, היא העובדה שבמשרד החוץ ובממשלה לא הצליחו להגיע להסכמות על זהות הממונים. איך אוישו בתוך שנה כל כך הרבה תפקידים? הם לא הומצאו, אלא פשוט שוחררו לאחר שנתקעו בשנים הקודמות ויצאו אל השוק. עם זאת, כחצי מהמינויים הללו הם מינויים חדשים, ולא כאלה שנתקעו.

על רקע הדברים, אחד מחברי הכנסת של הליכוד תקף את שותפיו למפלגה, ושיבח במפתיע את מדיניות שר החוץ: "לפיד עושה לנו בית ספר באיך לשלוט. תוך שנה מינה 76 שגרירים וקונסולים מאנשיו. רק הליכוד לא יודע למנות אנשי ימין. בכל מינוי שהיה שרי הליכוד מצאו תירוצים".
לשאלת "מקור ראשון" במסיבת עיתונאים על חלקו של משרד החוץ בהחלטה לעצור את המסעות לפולין, ועל ההרעה ביחסים שבין ישראל לפולין בתקופת כהונתו של לפיד, השיב שר החוץ כי "היחסים עם פולין נפגעו בגלל החקיקה הפולנית בנושא השואה. החוק הראשון שאוסר על עיסוק במה שהפולנים עצמם עשו בשואה, והחוק השני הנוגע להשבת הרכוש. חלק מההשלכות של החקיקה הראשונה היא העובדה שהפולנים רצו לעסוק בתכנים של המשלחות. לזה אנחנו לא נסכים, זה לא יקרה. לא יגידו לנו מה לומר ומה לא לומר לילדים ישראלים על השואה", אמר לפיד והוסיף כי אכן, הדבר "מסכן אכן את המסעות בקיץ הזה".