ביישוב חורה שבנגב זועמים על מינוי יהודי ששירת במשטרה בעבר לתפקיד מנכ"ל המועצה. קיד אבו-אלקיעאן, חבר המועצה המקומית, הפנה ביקורת חריפה על ראש המועצה השייח' חביס אלאטונה בעקבות מינויו של תת-ניצב לשעבר אילן פרץ לתפקיד המנכ"ל וטוען כי מדובר במינוי פוליטי המצטרף לאפליה נגד המקומיים שמוכתבת מלמעלה כלחצים מסיעת ימינה על רע"ם.
אבו-אלקיעאן האשים את ראשי הרשויות המקומיות המזוהים עם רע"ם והפלג הדרומי של התנועה האסלאמית בקבלת תכתיבים מהשרים בממשלת ישראל שרע"ם שותפה בה. "אני לא אתפלא אם ישנן הסכמות עם נפתלי בנט, איילת שקד וליברמן עם הפלג הדרומי של התנועה האסלאמית שכוללות התחייבות למנות את המינויים האלו. לא הגיוני ששוטר לשעבר יהיה בתפקיד מנכ"ל מועצת חורה בזמן שישנם רופאים, מהנדסים ומנהלים בעלי כישורים גבוהים תושבי חורה שיכולים למלא את התפקיד. האקדמאים המקומיים שרואים עצמם עונים על הקריטריונים לכהן בתפקיד כועסים ופגועים מאוד".
בשיחה עם מקור ראשון ציין חבר המועצה כי המינוי בוצע ללא מכרז, באמצעות ועדה שאיתרה מבעוד מועד את המועמד הרצוי. "אחרי שנים שהיה רק מזכיר במועצה, הוא פרש ואז נקרתה ההזדמנות למנות סוף-סוף מנכ"ל למועצה. במקום שיעשו מכרז שבו תהיה עדיפות ראשונה למקומיים במידה ויענו לדרישות, הקימו ועדת איתור שהתקשרה ל-9 מועמדים, כולם יהודים, ולא אפשרה התמודדות של גורם מקומי לתפקיד. אין לי שום דבר נגד יהודים ואני מכבד אותם, אבל לטעמי היה צריך לפרסם מכרז עם תנאי הסף לתפקיד ואפילו לתת עדיפות ראשונה לבני המקום. הוועדה הייתה בוחנת את כל המועמדים, יהודים וערבים, והייתה בוחרת בצורה שקופה את הטוב ביותר".
חבר המועצה אמר כי מינויו של המנכ"ל היהודי החדש מצטרף למינויי יהודים נוספים בתפקידים שונים במועצת חורה, על חשבון המקומיים. "מחצית ממספר העובדים במועצת חורה הם יהודים. במחלקת ההנדסה מהנדס העירייה והעוזרים הם יהודים, במחלקת שכר והגבייה כולם יהודים ובגזברות גם כן כולם יהודיים מלבד עובד בדואי אחד בתפקיד זוטר. גם רוב המזכירות הן יהודיות ועכשיו גם המנכ"ל. אין לי שום דבר נגד יהודים, אבל יש תחושה שמפלים אותנו במועצה שלנו".
אבו-אלקיען תיאר התנהלות פטרונית מצד יו"ר רע"ם מנסור עבאס. "מדובר בהוראה מהדרגים הגבוהים ביותר המוכתבים לראשי הרשויות מהרשימה המאוחדת. לא ייתכן שמנסור עבאס יושב עם גורמים פוליטיים מהממשלה, סוגר איתם דילים פוליטיים, ואז בא לראשי ערים ומועצות ברשויות הערביות וקובע להם מינויים".
חבר מועצת חורה התייחס למועמד הנבחר. "פרץ היה שוטר ולאחר פרישתו מהמשטרה השתלב כמורה. הוא חבר שלי מאז שהיה מפקד תחנה ועד פרישתו, אני לא נגדו אלא נגד השיטה שמקדשת דילים פוליטיים. כל מה שהם לא מצליחים בכנסת הם מצליחים לעשות אצלנו".
אין יתרון למנכ"ל חיצוני שלא מחויב לגורמים מקומיים?
"מי שאומר את זה הוא מי שרוצה לברוח מאחריות. ביישוב שלנו יש הרבה אקדמאיים, דוקטורים, מהנדסים ואנשי עשייה ולכן צריך לתת הזדמנות לאנשים כאלו. אסור לחשוש מהתעמתות עם משפחות ושבטים. מה שבטוח הוא שאסור להתקשר לאנשים שלך ולבחור את מי שאתה רוצה בלי מכרז ואחר כך להודיע על הבחירה לאחר מעשה. בחירה של מנכ"ל צריכה להיות שקופה".
המנכ"ל הנכנס תת-ניצב לשעבר אילן פרץ אמר בתגובה: "באתי מתוך תחושה של שליחות לעזור מתוך היכולות והניסיון לקדם את היישוב ואת האינטרסים של התושבים להעלות את איכות החיים ורמת החיים שלהם. אעשה זאת באהבה גדולה ובהמון מוטיבציה. כל מה שאני רואה לנגד עיניי הוא את טובת התושבים ואת היישוב חורה שאני כל כך רוצה לקדם. כל מה שמעבר לזה בכלל לא מעניין אותי".
פרץ הוסיף, "לא בדקתי את זה מחקרית, אבל אני חושב שלנוכחות ניטרלית של גורמים שמונו על סמך מקצועי, יש יתרון מסוים. אנחנו מאתרים עכשיו אנשים חדשים לתפקידים שביניהם אפשר למנות בחור בוגר ישיבת הסדר ירוחם, איש מקצוע מאלקנה ומחזיקים גם יועץ פדגוגי מתקוע. אני חושב שהשקעה במגזר הערבי היא קריטית להתפתחות המדינה ויש הבנה ששיבוץ אנשי מקצוע ניהוליים איכותיים יוכל לקדם את היישובים ולהביא רווחה לתושבים".