"כל מי שקרא את התנ"ך, ברור לו שירושלים היא בירת מדינת ישראל" כך אמר הערב (ב') סגנו של ראש ממשלת הונגריה, זסולט סמיין במסיבת עיתונאים מיוחדת שבה שוחח עם עיתונאים מישראל ומרחבי אירופה.
מסיבת העיתונאים התקיימה במהלך איגוד הארגונים היהודיים באירופה (EJA) שמתקיים בימים אלו בבודפשט הבירה. לדברי סגן ראש ממשלת הונגריה, הונגריה אינה מעבירה את השגרירות שלה לירושלים מאחר והיא מחוייבת למדיניות האיחוד האירופי.
סמיין ביקר בדבריו את התנהלות האיחוד האירופי שמציג "סטנדרט כפול" בשעה שמפרסם הודעות גינוי וביקורת רק נגד ישראל ו"מממן ארגונים שחלקם קשורים בטרור". לדבריו, מדינת הונגריה תומכת עם זאת בפתרון "שתי המדינות" ישראל לצד פלסטין.
בתוך כך, ביום שישי האחרון הפרלמנט בבריסל שבבלגיה הצביע ברוב קולות נגד הצעת החוק לאסור שחיטה כשרה במחוז. בכך נדחתה למעשה הצעת החוק לאסור שחיטה כשרה במחוז. וולניה ופלנדריה נותרו שתי המחוזות בהן נאסרה השחיטה הכשרה, מזה שנתיים וחצי. לפני כעשרה חודשים בית המשפט לחוקה בבלגיה דחה את עתירת הקהילה היהודית כנגד החלטת בתי הפרלמנט הבלגים במחוזות אלו וקבע כי "החלטות הפרלמנטים הבלגיים בנושא שחיטה כשרה חוקיות ואינן נוגדות את החוקה הבלגית".
סגן ראש הממשלה ההונגרי התייחס למאבק הקהילות היהודיות בבלגיה ולא רק, הנאבקות בנסיונות למנוע מהן לחיות חיים יהודיים הדורשים צריכת בשר שעבר שחיטה כשרה. "הבטחת זכויות בעלי חיים לא יכולה לגבור על זכויות אדם וחופש הדת", הבהיר סמיין. "כשמדינת בלגיה אסרה זאת, גינינו את זה בגלוי". לדבריו זו כסות להבעת רגשות אנטי-דתיים ולא בהכרח בגלל הדאגה לזכויות בעלי חיים. "אוכל כשר הוא חלק מהמסורת היהודית. אלפים שומרים כשרות בהונגריה ועלינו לוודא שיש להם אפשרות לשחיטה כשרה. אם האיחוד האירופי יחליטו בעתיד להעביר החלטה נגד שחיטה כשרה בכלל מדינות אירופה, נצביע נגדה".
מוקדם יותר, בפתח הכנס בבודפשט שנערך בהשתתפות כ-350 נציגי קהילות יהודיות מהיבשת התריע הרב מנחם מרגולין, יו"ר ארגון הקהילות היהודיות באירופה (EJA) כי "אנחנו חייבים לפעול כדי לאפשר את חופש הדת לקהילות היהודיות באירופה". במסיבת העיתונאים התייחס סמיין לסוגיות אקטואליות נוספות. בעוד הונגריה מציגה התנגדות עקבית לחרם ולסנקציות של אירופה נגד רוסיה, בעיקר בכל הקשור לרכישת נפט רוסי, על רקע המלחמה, אמר כי "התוקפן היא רוסיה שתקפה את אוקראינה". הוא הביע הבנה מרומזת בטיעוני הרוסים שפתחו במלחמה נגד האוקראינים בכך ש"זה לא סוד שיש כמה קיצונים בפוליטיקה האוקראינית שמשתמשים בביטויים 'נאציים' נגד מיעוטים, ובהם הונגרים" אך הבהיר כי לא לגיטימי לפתוח במלחמה בשל כך נגד מדינה ריבונית.
בתקופה שבה האיסלאם הרדיקלי שוטף את היבשת באינספור מהגרים ממדינות מוסלמיות ומשנה את אופי המדינות, כמו בצרפת, טוען סמיין כי בהונגריה החליטו האזרחים במשאל עם כי "הם לא רוצים המוני מהגרים איסלאמיים. בנינו גדר והבהרנו שאי אפשר להכנס להונגריה באופן לא חוקי".