לאור היקפי התחלואה העולה בגל השישי של מגפת הקורונה, והעלייה החדה בימים האחרונים במספר החולים המאושפזים במצב קשה בבתי החולים בישראל, ידונו היום (ג') חברי צוות המומחים לטיפול במגיפות (צט"מ) בתמונת המצב, כאשר הם הונחו לבחון המלצה למתן חיסוני קורונה לילדים מתחת לגיל 5.
כזכור, בארה"ב החלו בחיסון הפעוטות לאחר שגם מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) וגם הרשות הלאומית לבריאות (CDC) אישרו כי חיסון פייזר לפעוטות הינו בטוח ויעיל, מסייע במניעת מחלה קשה ותמותה, ויכול להביא לצמצום תופעות "פוסט קורונה" במקרה של הדבקה.
לחברי הצט"מ לא ניתן המנדט לדון בהמלצות נוספות שיכולות להביא לצמצום התחלואה והיקפי ההדבקות, ונראה כי שר הבריאות ניצן הורוביץ לא מתכוון לשנות את המדיניות שהביאה להסרת כל המגבלות ולהפסקת הניסיונות לצמצם את העלייה בתחלואה, למעט חיוב בידוד לאלו שנבדקו בבדיקות קורונה מוסדיות.
ההערכה היא כי עשרת אלפים חולי הקורונה החדשים ביממה האחרונה הם רק חלק קטן מהתחלואה האמיתית בישראל. במערכת הבריאות חוששים כי המחיר של אי-העשייה וההחלטה שלא לנסות ולצמצם את התחלואה בגל האומיקרון שהביאה לאלפי מתים, רובם מבוגרים ובעלי מערכת חיסונית חלשה, עלול לחזור ולגבות מחיר כבד.
עם סגירת מערכי "מגן אבות", "מגן חינוך", מערך הבדיקות בנתב"ג וריצוף וריאנטים שנכנסים מחו"ל, ביטול הבידודים ובדיקות הסקר, אין כיום תמונה של ניטור התחלואה והיקפה האמיתי.
בבתי החולים הונחו להיערך לעלייה בתחלואה הקשה, ונכון להבוקר מספר החולים המאושפזים במצב קשה בבתי החולים עומד על 180. העלייה בחולים קשים היא כרגע החדה ביותר מאז הגל החריף של ינואר-פברואר (גל האומיקרון), ובמערכת הבריאות חוששים כי מאחר שמספר החולים בפועל אינו ידוע, את העלייה במספר החולים קשה בבתי החולים נראה רק בעוד כשבועיים ולא ניתן לנבא את היקפה.
אתמול הונחו מנהלי בתי החולים להיערך לקליטת חולים מאומתים וחשודים במתחמים מיוחדים ולפתוח עמדות ייעודיות בחדרי המיון. חולי קורונה לא יאושפזו במחלקות סגורות כפי שראינו בגלי תחלואה קודמים אלא במתחמים ייעודיים בתוך המחלקות הרגילות. על פי ההנחיות החדשות הונחו בתי החולים לבצע בדיקות קורונה לכל המאושפזים המתקבלים לטיפול, וכן לבצע בזקנים המשתחררים למסגרות גריאטריות בדיקת אנטיגן עם שחרורם מהמחלקה.