כשבנט ולפיד הכריזו על החלטתם לפזר את הכנסת, השר ניצן הורביץ עוד רץ למליאה להציג חוק מטעמו. כשהשניים נעמדו בהצהרה לתקשורת ביום שני בערב נשמע ברקע הצלצול שקורא לח"כים להגיע להצבעה. היום, גם שעות אחרי שעברה ההצעה לפיזור הכנסת בקריאה טרומית, המליאה עדיין הייתה פתוחה שעות ארוכות כדי להעביר כמה שיותר חוקים.
את הסיבה לחוסר ההתאמה שבין השיח על פיזור כנסת לבין המרוץ אחר חקיקה אפשר לתלות בכך שהח"כים עוד לא התרגלו למצב החדש. אך הסיבה האמתית היא הרצון של מאה ועשרים הנבחרים להספיק להעביר כמה שיותר הצעות בכמה שפחות זמן.
עם פיזור כנסת תיסגר המליאה ותיפתח רק למקרים חריגים, בטח שלא לטובת הצעות חוק אזוטריות כמו אלו שמועלות על ידי הח"כים בימים האחרונים. הח"כים שבונים על חוק הרציפות, על פיו ניתן להמשיך בהליך הפרלמנטרי גם בכנסת הבאה, יכולים לבנות על כך רק במקרה של הצעות חוק העוברות בקריאה ראשונה. הצעות החוק שצריכות לעבור עוד בקריאה טרומית כבר לא יזכו בהטבה.
סיבה נוספת היא קמפיין הבחירות שבפתח, שגורם לח"כים לרצות לנפנף בהישגים בדמות מעבר שולי של הצעות חוק, זה בעיקר מה שקורה במליאה כעת, אך לא רק. המפלגות כבר נמצאות בעיצומה של הפנייה לקהל הבוחרים שלהן. זו הסיבה שנבחר לעלות דווקא היום חוק שיאסור על נאשם בפלילים להקים ממשלה.
לכאורה קיים רוב להעברת החוק, אך גם במפלגות שמבקשות להעביר אותו מסתייגים מהמורכבות של העלאתו להצבעה בזמן הנוכחי. מוקדם יותר התבטא בנט כי הוא מעניק חופש הצבעה על החוק חרף הטלת הווטו של שקד, אך יצביע נגד: "בטח ערב בחירות – אין לנסות לשנות את כללי המשחק, אלא לתת להם להחליט בקלפי, ואני משוכנע שיבחרו נכון. על כן אצביע נגד החוק", כתב בטוויטר. זמן קצר לאחר מכן, שקד התבטאה פומבית ממקום שהותה במרוקו כי היא לא פוסלת ישיבה תחת נתניהו. האם אמירה זו, רגע אחרי שבנט העניק חופש הצבעה לחברי סיעתו על חוק הנאשם, יכול לרמז לניסיונותיהה להקים ממשלת ימין? מסביבתה נמסר כי אין קשר. בצל האירועים הפוליטיים היא צפוייה לחזור מחר מנסיעת עבודה למרוקו.
בתוך כך, התקיימה היום פגישה ארוכה של ח"כ משה גפני עם שר הביטחון גנץ בניסיון למנוע את פיזור הכנסת ולהביא למשל לבחירה ישירה של ראש ממשלה. ההצעה תקלה בסירוב. גם השר לשעבר יעקב ליצמן נכנס לכמה דקות לכנסת, לטובת בדיקה דומה.
כרגע, נדמה כי אין היתכנות לממשלה חלופית והדרך לבחירות עלתה על המסלול המהיר.