אחרי 442 יום של כהונת הכנסת העשרים וארבע, היא צפויה להתפזר היום (ב') וישראל תצא בפעם החמישית מאז 2019 לבחירות. הן עתידות להתקיים בשנה הבאה, לאחר חודש החגים בתאריך 25 באוקטובר או ב-1 בנובמבר. בתווך הזמן הזה, יחל הליך פרלמנטרי ארוך שילווה כל העת בניסיונות להביא להקמת ממשלת ימין חלופית בכנסת הזו, על מנת שהבחירות יידחו.
בעוד באופוזיציה ביקשו לדחות כמה שאפשר את ההליך כדי למצות את המגעים להקמת ממשלת ימין (עד כה לא נרשמו התפתחויות), חברי הקואליציה הבהירו כי המליאה תהיה פתוחה ברציפות עד להעברת החוק בכל הקריאות, הראשונה, השנייה והשלישית. בעבר היו תקדימים להשלמת החקיקה תוך יממה, אך מדובר במשימה מורכבת שתיערך שעות ארוכות.
לשני הצדדים בלי קשר להסכמות, עומד דד ליין אחר: פקיעת תוקפן של תקנות יו"ש. ביום חמישי בחצות יפוג התוקף והדבר יעורר בעיות משפטיות מורכבות בנעשה ביהודה ושמרון. יו"ר ועדת החוקה, ח"כ גלעד קריב, אמר אתמול כי, "אני מסרב לעצום עיניי נוכח המציאות הפוליטית עם פקיעת תוקף תקנות איו"ש. לא מוכן להיות במצב בו חצי מיליון אזרחים ישראלים לא יודעים לאיזו מציאות משפטית הם מתעוררים בשבת כשהסיבה היחידה היא שיקולים פוליטיים".
הפרוצדורה להעברת 11 הצעות חוק התפזרות הכנסת ה-24 שהגישו כל סיעות הבית והצעת חוק הבחירות לכנסת ה-25 יחלו הבוקר עם דיון של ועדת הכנסת לטובת העברת החוק להמשך הכנתו בוועדת חוקה. יו"ר הוועדה, ניר אורבך, ביקש לעכב את הכינוס ולכן דחה אותו, על אף שעברו כבר שלושה ימי עבודה. יועמ"ש הכנסת הבהירה לאורבך כי הוא ייאלץ לדון בפיזור הכנסת במסגרת תפקידו ואם ימשיך לדחות את הדיון ועדת החוקה תעקוף זאת. על ידי שימוש בסעיף 80 לתקנון הכנסת הוועדה תהיה רשאית ליזום בעצמה הצעת חוק בנוגע לבחירות לכנסת.
בינתיים פוצץ המשא ומתן בין הקואליציה לאופוזיציה על תאריך מוסכם לבחירות ותוספת מימון לח"כים המתמודדים בפריימריז במפלגות. יו"ר הקואליציה ח"כ בועז טופורובסקי תקף אתמול כי "נכון לעכשיו לא קיבלתי תשובה מיו"ר ועדת הכנסת ובהחלט ניסיתי, לגבי תאריכים ומועדי זמנים בהליך פיזור הכנסת. מדינת ישראל לא יכולה לחיות במצב שבו בגלל רצון של גוף פוליטי כזה או אחר יהיה כאוס".
בין ההצעות עלה רעיון להקים ועדת הסכמות כנהוג מפיזורי כנסת קודמים, כך הכנסת תכריע כמעט פה אחד על פיזורה ומרגע שהרכבת יצאה מהתחנה, המסע אל עבר הקלפיות ימשיך להתנהל כסדרו.