כנס מטעם לשכת עורכי הדין שיעסוק בנושא "הליכי השיקום של אסירים בכלא והשפעתם על ועדת השחרורים" אמור להתקיים מחר (ג'). בכנס אותו יפתח ראש לשכת עוה"ד אבי חימי, אמורים לדבר נציגים מטעם השב"ס, הפרקליטות ועורכי דין המייצגים אסירים. אולם מכל הנציגים אין מי שישמיע את קולם של נפגעי העבירה כחלק ממכלול השיקולים הקשור בשחרור המוקדם.
"על פניו נושא הכנס נכון וראוי, אך כשמתסכלים מי יוזמי הכנס ומי הם הדוברים, אי אפשר לפספס שהכנס מתעלם התעלמות גמורה מהנפגעים", אומרת ל"מקור ראשון" מיכל הכהן, אחת הנפגעות בפרשת שיינברג, שהייתה בין הפעילות נגד שחרורו המוקדם.
על פי הפרסום שנערך לכנס, הוא צפוי לעסוק בטענה כי "הליכי הטיפול והשיקום מהווים משקל מהותי במסגרת הדיונים בפני ועדת השחרורים, ובעת האחרונה נטל ההוכחה שחל על האסיר שעה שמבקש את שחרור המוקדם, הוגבר. האם הליכי הטיפול אכן מקבלים את הביטוי הראוי בפני ועדת השחרורים?".
אלא שלטענת הכהן, ישנן עוד שאלות שצריכות לעלות בכנס. "האם חלק מהליך השיקום לא אמור להיות בקשת סליחה מהנפגעים? האם חלק מהשיקום לא צריך להיות נתינת כספי הפיצויים? האם לנפגעים לא צריך להיות קול בכנס שמדבר על ועדת שחרורים?", שואלת הכהן. "נראה שהכנס כולו נערך כדי למצוא דרכים איך להקל על אסירים להשתחרר לפני שעונשם נגמר. כמעט תמיד קול הנפגעים והנפגעות אינו נשמע".
יש לציין כי רק לאחרונה קבע בית המשפט בפרשת אלון קסטיאל, כי על קולם של נפגעי העבירה להישמע גם הוא בפני ועדת השחרורים. כך פסל בית המשפט את החלטת הוועדה על שחרורו המוקדם של קסטיאל. נקבע כי הוועדה תצטרך לשמוע את עמדותיהן של כל המתלוננות ביחס לשחרור, ורק לאחר מכן תוכל לקבל מחדש את ההחלטה בעניין השחרור המוקדם.
מיכל הכהן מצביעה על כך שמרכז הכנס היא עו"ד מורן סעדון, שהייתה בין המייצגים של שיינברג בהליך השחרור המוקדם. "כשאני רואה שיוזמת הכנס ייצגה את 'הרב' עזרא שיינברג אני מבינה למה זה כך. עו"ד סעדון רואה שמתחיל תיקון סביב ועדת השחרורים שבו ניתן מקום לנפגעים, וממהרת לחבל בכך על ידי במציאת דרכים להקל על האסיר להגיע לשחרור מוקדם".