לקראת הבחירות לכנסת, שהוכרזו סופית בסוף השבוע, נפתח אמש (א') הקרב בין שתי המפלגות המייצגות את הציבור הערבי בכנסת – הרשימה המשותפת ורע"ם – כשברקע עלייתו של יו"ר רע"ם, ח"כ מנסור עבאס, לביקור במסגד אל-אקצא.
אחרי שבמשך שנתיים נמנע מלעלות להר הבית ולבקר במסגד אל-אקצא, עבאס ניצל את התפרקות הממשלה ועלה אמש להר. הרשימה המשותפת מיהרה לקפוץ על האירוע ובהודעה מטעמה נאמר כי עבאס תיאם את עלייתו להר עם משטרת ישראל, פשע בל ייסלח מבחינת הרשימה המשותפת המעיד, לדבריהם, על הכרה בריבונות ישראל בהר. "הכניסה של מנסור עבאס למסגד אלאקצא בוצעה התיאום עם משטרת הכיבוש", נאמר בהודעת המשותפת, אשר קבעה כי "מדובר בתקדים מסוכן והכרה בשליטה הישראלית" ברע"ם דחו את ההודעה והבהירו כי לא היה תיאום עם המשטרה.
"באופן אישי, בכל פעם שנכנסתי למסגד אל-אקצא, הייתי מגיע לשערי המסגד ללא תיאום או אישור מראש מאף אחד", אמר עבאס. "במהלך כהונתי בכנסת נכנסתי למסגד מספר פעמים, ובדרך כלל המשטרה בשערים מנעה ממני את כניסתי לזמן קצר עד שבדקה את הנושא מול האחראים עליהם, בגלל צווים המונעים מחברי כנסת ושרים להיכנס למסגד. במקרים מסוימים, קצין הכנסת התערב גם מבלי לבקש מראש את רשותי להיכנס למסגד", טען יו"ר רע"ם בתגובה לביקורת של המשותפת.
"עמדתנו היא שמסגד אל-אקצא הוא שטח כבוש. לא ביקשתי ולא אבקש רשות להיכנס אליו, לא מקצין הכנסת ולא מהמשטרה", הוסיף.

לקרב הגרסאות בין המפלגות הצטרפו גם אישי ציבור בחברה הערבית. מול התומכים בעבאס שביטאו את תמיכתם בתגובות לתמונה שהעלה לדף הפייסבוק שלו מהביקור בהר, אתר "בוכרא" מנצרת הביא קולות של פעילי ציבור בירושלים שגינו את ביקורו של עבאס וצידדו בעמדת המשותפת. ד"ר אמג'ד שהאב אמר לאתר כי "מנסור עבאס לא מילא שום תפקיד משמעותי במניעת ההתקפות על מסגד אל-אקצא על ידי קיצונים וחברי מפלגת ימינה. לראשונה מאז כיבוש העיר ב-1967, נחצו קווים אדומים ועברו על איסורים שונים כמו הנפת דגל ישראל, ביצוע תפילות ושירת ההמנון הישראלי ברחבת המסגד. כל זאת כי עבאס לא יכול היה לאיים לפזר את הממשלה ולפרוש ממנה".
שהאב הדגיש כי "עמדתו של עבאס אינה משקפת את הקונצנזוס הפלסטיני, במיוחד בתוך השטחים הפלסטיניים, ומטרתו הייתה להשיג הישגים אישיים ומפלגתיים על חשבון מסגד אל-אקצא והסוגיה הפלסטינית, על ידי תמיכה בחוקים המנוגדים לסוגיה", הוא הוסיף "בהתחשב בכך. כניסתו לאל-אקצא בחסות המשטרה היא חטא נוסף שביצע עבאס"
פעיל ירושלמי נוסף בשם ראסם עוביידאת אמר מצידו כי "הגעתו של עבאס לאל-אקצא, אחרי שהיה חלק מהקואליציה של ממשלה שפעלה נגד זכויות העם הפלסטיני במצבים רבים, כולל תיאור האסירים הפלסטינים כ"טרוריסטים", והצבעה על חוקים לטובת ממשלת בנט, לרבות העברת חוק למניעת איחוד משפחות ופגיעה נוספת בזכויות העם הפלסטיני".
עוביידאת הוסיף כי עבאס נהג לומר שהוא משרת את המטרה הפלסטינית: "אם היה רוצה לשרת את אל-אקצא ואת המטרה הפלסטינית, הוא לא היה מגיע לשם בתיאום עם המשטרה שעמדה לצד ממשלת בנט, הקיזה דם פלסטיני, שדדה אדמות פלסטיניות, הקימה התנחלויות נוספות, הגבירה את הפלישות לאל-אקצא ופעלה לחלוקת אל-אקצא".