פסטיבל הקולנוע הראשון בשומרון נפתח אמש (א') בטקס הפתיחה הוכרזו הסרטים הזוכים. הפסטיבל הינו הראשון מסוגו ברחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון, ומהווה את יריית הפתיחה להגדלת תעשיית הקולנוע ועידוד היצירה הישראלית ברחבי השומרון. במהלך הפסטיבל הוענק אות הוקרה "אוסקר השומרון" לזוכים במסגרת תחרות הסרט העלילתי והדוקומנטרי הטוב ביותר.
בכירים בתעשיית הקולנוע בישראל השתתפו בטקס, ביניהם שר התרבות חילי טרופר ושרת התרבות לשעבר מירי רגב, ראש מועצת הקולנוע היוצא ד"ר אייל בורס וראש מועצת הקולנוע הנכנסת ד"ר עליזה לביא, ראשי קרן רבינוביץ גיורא עיני ויואב אברמוביץ, חברי מועצת הקולנוע מוטי שקלאר מנכ"ל רשות השידור ומנכ"ל הרשות השנייה לשעבר, גיל עומר יו"ר תאגיד השידור הישראלי, מבקר הקולנוע רון פוגל ועוד.
בפרס הבימוי לסרט העלילתי הטוב ביותר זכה הבמאי ניר ברגמן על סרטו "הנה אנחנו". הפרס על סך 20,000 שקלים הוענק על ידי בעלי הסינמה סיטי, משה אדרי. הפרס הוקדש לזכרו של אחיו ליאון ז"ל, שהיה ממפיקי הקולנוע הגדולים בישראל. את פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר קטף הבמאי רון עומר, על סרטו "גשם בעיניים" שעסק באימו הסופרת דבורה עומר. את הפרס על סך 10,000 שקלים העניקה חברת "הרי זהב" לאחיו של רון, גיל עומר, יו"ר תאגיד השידור הציבורי.
לצד הפרסים הוענק ליוצרים "אוסקר השומרון", אות הוקרה שעוצב על ידי האומן המקומי מאיר שרון בעל סטודיו "קדם" מהיישוב איתמר. אות ההוקרה עוצב מברזל מוזהב ובו עמוד מהעיר שומרון העתיקה, עטור בפילים של סרט כשעליו כתובה המילה שומרון.
יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון ומייסד הפסטיבל, פתח את הפסטיבל בברכת "שהחיינו" והקהל ענה בהתרגשות "אמן". בהמשך דבריו אמר, "אנחנו עושים היום היסטוריה. פותחים את שערי היצירה לכל מגוון הדעות, המגוון האומנותי, המגוון של העם היפה שלנו. מי שרוצה ליצור שיבוא לשומרון, תמצאו אצלנו את המוזה. אנחנו עושים ציונות ובונים את ארץ ישראל, ציונות זה לבנות בתים וכבישים אבל גם לעשות תרבות, ספורט וגם קולנוע זו ציונות".
עוד הוסיף כי "האמירה שלנו בתחום הקולנוע היא שאין אמירה. השומרון הוא כמו כל אזור אחד בישראל. יש לנו קולנוע והוא יהיה כמו בתל אביב, ירושלים, בגליל, בנגב ובערבה. יחד נשלים את השינוי. השומרון יהפוך לבירת התרבות של ישראל!".
שר התרבות והספורט חילי טרופר דיבר על חשיבות הגיוון ביצירה, בתרבות ובקולנוע ופתיחתה לשלל המגזרים והקבוצות במדינה. לדבריו "הפסטיבל החשוב הזה הוא ביטוי לרב גוניות בחברה הישראלית, למציאת המכנה המשותף וליצירת שיתופי פעולה לצד ביטוי הייחוד של קבוצות שונות. הפסיפס הקולנועי הופך צבעוני ומעניין הרבה יותר".
ח"כ מירי רגב, שרת התרבות והספורט לשעבר שהייתה מהראשונים לכלול את יהודה ושומרון במיזמי תרבות משמעותיים אמרה, "תודה לבורא עולם שהמהפכה שהובלתי קורמת עור וגידים גם כאן ביהודה ושומרון. הערב אנחנו חוגגים את תמונת הניצחון תרתי משמע. המסך הישראלי לא שלם ללא עשייה תרבותית בכל חלקי הארץ. הקולנוע הוא גשר והגיע הזמן שסיפור יהודה ושומרון יסופר".
בעלי רשת הקולנוע סינמה סיטי וחברת ההפקות יונייטד קינג, משה אדרי, אמר כי הוא בטוח שבקרוב פרס אופיר יגיע גם לשומרון. "הפקתי לפחות עשרה סרטים, אם לא יותר, בשומרון. אני בטוח שנמשיך ונעשה מאמץ להביא לפה את פרס אופיר. אני אעשה הכול, אני אוהב את המקום, אתם חלק ממדינת ישראל ועל זה אין לנו ספק. כמה שיותר הפקות כאן בשומרון".
אסתר אלוש מנכ"לית הפסטיבל שיזמה את הקמתו אמרה כי "זו חגיגה אמיתית, אנחנו יחד עושים כאן היסטוריה. בעוד 20 שנים, כשתשתתפו בפסטיבל קולנוע שומרון ה-20 ויגיעו לכאן יוצרי קולנוע מכל העולם, תוכלו לומר שהייתם כאן, כשההיסטוריה שינתה כיוון ומהפכת הקולנוע בשומרון החלה".
את האירוע הנחה הסטנדאפיסט והשחקן שלום אסייג, שגם העביר קודם הטקס סדנה בכתיבה קומית ליוצרי הקולנוע של יהודה ושומרון.
האירוע המרכזי שהתקיים אמש כלל מחווה לבמאי וליוצר אבי נשר עם הקרנת סרטו האחרון "תמונת ניצחון". במסגרת אירועי הפסטיבל יוקרנו 25 סרטים במהלך ארבעה ימי ההקרנות, בפסטיבל נודד ברחבי השומרון.
כאמור, קרן קולנוע שומרון הוקמה לפני כשלוש שנים וכבר הספיקה לתמוך ביותר מ-70 סרטים עלילתיים, קצרים, תיעודיים ופיתוח. הקרן הוקמה במטרה לעודד יצירה קולנועית של יוצרים מיהודה, שומרון ובקעת הירדן. הסרטים מצולמים באזור זה ובהם זוכים לעבוד גם יוצרים מקומיים לצד גופי קולנוע גדולים, ובהשתתפות של שחקנים מובילים בתעשיית הסרטים בישראל.