שנה לאחר הקמת ועדת הבריאות בכנסת הוכיחה יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן, כי היא לא מתכוונת לעמוד בראש ועדת קישוט שהוקמה לצורך מינוי פוליטי. עם פיזור הכנסת וציון שנה להקמתה, בישיבת הסיכום שנערכה לפעילות הוועדה כבר לא היה ספק בנחיצות שלה ובצורך העצמאי בקיומה גם בכנסת הבאה. 160 דיונים ארוכים בנושאי הליבה של מערכת הבריאות וחשיבות המענה שהיא נותנת לאזרחי המדינה התקיימו בוועדה בשנה האחרונה.
"זו הייתה החלטה נכונה לפצל את ועדת הבריאות(מועדת העבודה והרווחה, י"ק) ", אמר ח"כ אחמד טיבי במפגש הסיכום. הוא הוסיף כי הוא "מברך על קידום החוקים והנושאים החשובים דרך ועדת הבריאות". בדיון היום, רגע לפני היציאה לפגרת הבחירות התכנסו חברי כנסת, מנהלי בתי חולים ונציגי מערכת הבריאות וסיכמו את שנת הדיונים האחרונה. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש קבע בדבריו כי: "הקמת הוועדה החדשה והעומדת בראשה ח"כ עידית סילמן קידמו את מערכת הבריאות בישראל".
במסגרת ועדת הבריאות קודמו חוקים שעלו למליאת הכנסת ורפורמות שנדרשו להליכי חקיקה ותקנות ובהם העברת חוק הקאפ להתחשבנות בין בתי החולים לקופות החולים בהיקף של 20 מיליארד ש"ח, אישור חוק הפארמדיקים בקריאה ראשונה, אישור 28 מכשירים רפואיים מיוחדים למערכת הבריאות בדגש על הפריפריה, קידום איחוד מוקדי החירום הרפואיים בישראל – לקראת קריאה ראשונה במליאה, קידום החלטת ממשלה לקידום ותמרוץ העוסקים מקצועות הבריאות (פרא רפואיים) והוספת עשרות מלש"ח לתחום, התחלת הסדרת מקצועות בריאות והרפואה בחקיקה ראשית, העלאת נושא בריאות הנפש על סדר היום הציבורי ועל שולחן מקבלי ההחלטות ועוד.
עם זאת, לקיומה של ועדה לנושאי בריאות בכנסת יש עוד צורך ואתגרים רבים, במיוחד בצל הקורונה ומשבר הבריאות עם הגידול המשמעותי באוכלוסיה ומערכות הבריאות העמוסות לעייפה, פערי הבריאות בין המרכז לפריפריה, האלימות במערכת הבריאות ועוד.
"הוועדה היא רק תחילת הדרך בעזרת השם" אמרה יו"ר הוועדה סילמן בדיון. מאז הוקמה הועדה היא הקפידה בקביעות לסייר בבתי החולים ובמרפאות וללמוד מקרוב על מצבם והצרכים שלהם. עתידה הפוליטי עוד לא ברור ועוד נותר זמן רב להצגת הרשימות במפלגות השונות לכנסת אך סילמן, שהציבה את תפקיד שרת הבריאות לנגד עיניה, תדרוש לחלופין את המשך כהונתה בוועדה שאת הקמתה דרשה במסגרת ההסכמים הקואליציוניים.
סילמן סיפרה בדיון כי "לא סתם תמיד נמשכתי לעולם הבריאות. תמיד נדהמתי לראות איך רופאים ניגשים לחולה, לא משנה מה מעמדו השקפתו, בחמלה חסרת תקדים, ברצון עז לעזור. החלטתי שאעשה הכל בכדי לשרת אתכם, את הקבוצה המדהימה של עולם הבריאות . תאמינו לי, אין פה לא כבוד ולא כסף, ופוליטיקה עולה בבריאות. אני מתפללת לקב"ה שאמשיך ואצליח לשרת אתכם תמיד".
במהלך הדיון שיבח פרופ' יצחק קרייס, מנכ"ל בית החולים שיבא, את סילמן ואמר כי: "מערכת הבריאות גילתה מנהיגה ושותפה לאורך כל הדרך. היה שיח וכיוון שנים קדימה. היית איתנו בנקודות החשובות בקורונה, באוקראינה, במתמחים, באלימות, איפה שאף אחד לא היה איתנו". לדברי פרופ' מיקי הלברטל, מנהל בית החולים רמב"ם: "מצאנו ביו"ר הוועדה פרטנר להצלחה וקידום מערכת הבריאות הציבורית בישראל. השקעת כמות של זמן וקידמת את הרפואה הציבורית במדינת ישראל. את זאת שראו בשטח. התנהלנו ביחד מתוך מטרה משותפת ומחויבות גדולה".