בבית המשפט המחוזי בירושלים עלתה הבוקר (ג') על דוכן העדים אחת העדות המרכזיות במשפט נתניהו, הדס קליין, אשר שימשה בשנים הרלוונטיות לכתב האישום כעוזרת אישית לאיש העסקים ארנון מילצ'ן ועדיין עובדת איתו.
העדות נפתחה בפירוט הקשר שבין קליין למילצ'ן, "סביב שלהי 2006 תחילת 2007 כבר עבדתי בצמוד לארנון. בתחילת 2008 ארנון מכר את החברה ואני המשכתי עם ארנון. אני מלווה את ארנון ואת המשפחה, אני מיופת כח בחשבונות של ארנון. אין לנו פעילות עסקית בארץ. התפקיד שלי הוא עוזרת אישית לארנון מילצ'ן".
קליין המשיכה לפרט אודות פעילותו העסקית של מילצ'ן בארץ בעבר ואודות ענייניו של מילצ'ן בארץ גם כיום. "ההגדרה 'עוזרת אישית' זה ממש ככה. כל דבר שצריך – הדס. ארנון לא היה פה מאז תום החקירות, יש לנו אחוזה בבית ינאי, יש לנו דירה בהרצליה. יונתן חסון, הנהג, מנהל את כל נושא התחזוקה של הבתים עם צוות אנשי מקצוע. ארנון היה מגיע לישראל בחודשי הקיץ למשך כחודשיים וחצי, ובזמן הזה היינו שם כל הזמן. לא הייתי רואה את הבית. הם היו מגיעים גם בדצמבר ולפעמים בפסח או בחגים. את החופשות שלנו היינו בונים לפי החופשות של ארנון. אורח החיים שלי הוא 24/7 לפי ארנון, אפילו אם אני צמה ביום כיפור והוא צריך משהו אני עובדת. יש לי אהבה גדולה אליו לארנון. בשש השנים האחרונות התראינו פחות, עד הקורונה טסתי אליו הרבה, מאז הקורונה לא טסתי. היו כמה חודשים של מתח שבטח עוד תשאלו על זה, אבל היום אנחנו לגמרי ביחד".
"אני הייתי פרוטקטורית, המטרה היא בעצם להגן על ארנון מעצמו", הוסיפה קליין. "זה אומר שאני יכולה לפטר את הנאמנה וצריכה להתריע אם יש איזו הוראה לא סבירה מארנון. לאחר החקירות החליטו להחליף אותי בזה ואני קיבלתי את ההחלטה בהבנה. רצו גם למנות אותי לדירקטורית בחברות של ארנון בחו"ל אבל הרואה חשבון אמר שזה לא נכון וזה לא קרה".
"טיפלתי בפאקר כמו אחות רחמניה"
בשלב זה ביקש מקליין התובע, ד"ר אלון גילדין, לתאר מיהו ג'יימס פאקר. "אביו של פאקר היה שותף לא מאוד גדול בסטודיו של מילצ'ן. לאחר שהאב נפטר ופאקר נקלע לקשיים מילצ'ן הציע לו לקנות את המניות שלו בסכום הוגן מאוד. אני יודעת את זה מפאקר. עד לאחרונה פאקר החזיק ברשת בתי מלון ובתי קזינו באוסטרליה. איש מקסים, קצת פריך, אבל נפש טובה. הוא הגיע ארצה לראשונה בשנת 2013, ארנון הפגיש אותו עם נתניהו והמשפחה, עם הרצוג. הוא הגיע המון לארץ, הוא היה על סף גירושין והתאהב מאוד במדינה, אפילו אמר לי שהוא רוצה להיות יהודי. הוא איש מיוחד. הוא רצה להשתקע פה, להגיע באופן תדיר ביותר. יונתן וארנון לקחו את זה כי הוא רצה גם בשביל ארנון, אבל זה נהיה אובססיבי. ביולי 2015 הוא הגיע לארץ עם היו"ר של החברה שלו והוא אמר לארנון שהוא רוצה שאני אהיה גם העוזרת שלו. ארנון אמר שאם זה ככה אז צריך לחלוק במשכורת ופאקר הסכים מיד. ארנון שמח על ההעלאה הנדיבה".
"באיזה שהוא שלב, בפברואר 2016, פאקר הגיע לארץ חולה מאוד ואני טיפלתי בו כמו אחות רחמניה. הבאנו צוות שלם של מטפלים וטיפלנו בו. הייתי העוזרת וזה כלל באיזה שהוא שלב גם טיסות איתו במטוס הפרטי שלו. שכרנו לו דירה בתל אביב, אי אפשר היה לעזוב אותו. סביב השעון", הוסיפה. "זה הסתיים באוקטובר 2016 כשהוא נסע, למרות שעד היום הזה הוא לא עצר את חלקו במשכורות שלי ושל יונתן, למרות שהוא לא הגיע מאז לארץ. הוא כותב לי שהוא מאוד דואג והוא מקווה שביום מן הימים הוא יוכל לחזור לארץ".
"אמר לנו לא לחסוך בכלום"
עוד העידה קליין כי "נתניהו פנה לפאקר ורצה שהוא יקנה את הבית הסמוך לביתו. מר נתניהו צלצל אלי באחד מימי השישי ואמר לי שהוא ייתן לי את הטלפון של עורכי הדין שלו שמצויים בפרטים. פגשתי את מתווך הדירות, שמו מנחם זילברברג, אדם חרדי. יונתן לקח את פאקר לראות את הבית ואמר לו שהמחיר לא משתלם. ואז ארנון התקשר לצעוק עליי שהבית צריך להירכש על ידי פאקר, ושיונתן רק נהג, שלא יתערב", סיפרה קליין.
לשאלת התובע תיארה קליין באופן כללי את הקשר בין הזוג נתניהו לזוג מליצ'ן, "הזוג נתניהו היו מגיעים לבית ינאי בדרך לירושלים או חזרה מירושלים. הזוג מילצ'ן היו נוסעים לבלפור עד שבאיזה שהוא שלב זה נמאס לאמנדה, רעייתו של מילצ'ן. לא היינו בפגישות עצמן. תמיד היינו נוכחים כאשר הזוג נתניהו הגיע לבית ינאי, לא היינו בארוחה עצמה אבל היינו נוכחים. בשנת 2013 מילצ'ן ארגן ארוחת ערב של פאקר עם הזוג נתניהו, הוא ממש התאהב בנתניהו והעריץ אותו. הוא היה תמיד אומר לנו לא לחסוך בכלום. הוא אמר שכל מה שהם מבקשים – לתת".
"אי אפשר לבוא לבלפור בלי מתנה"
קליין תיארה מספר שיחות שהיו לה עם בנימין נתניהו ושיחות נוספות עם שרה נתניהו, חלקן נרגזות. קליין אף סיפרה על הדברים שהועברו ממילצ'ן לנתניהו בעזרתה ובעזרת הנהג יונתן, "אם היה מדובר על שמפניות אני ויונתן היינו אחראים על הלוגיסטיקה. כשארנון היה נוסע עם יונתן לבלפור הוא היה לוקח שתי קופסאות סיגרים בתיק שלו. אני הייתי קונה אותם. אני הלכתי וקניתי לשרה תכשיטים ונתתי לה בעצמי בבית בקיסריה ליד הבריכה".
עו"ד גילדין שאל מי רכש את השמפניות והסיגרים והדס קליין השיבה, "אני התעסקתי ברכישה. בהתחלה רכשנו את זה בחנות בהרצליה שנקראת חינאווי, באיזה שהוא שלב הבנתי שאני מכירה את היבואן של השמפניות ויצרתי אתו קשר ישיר". בהמשך פירטה קליין את התהליך של רכישת המוצרים על ידה עבור מילצ'ן ועבור פאקר, ואת ההעברה, בדרך כלל באמצעות הנהג, יונתן. "מילצ'ן עקב הרבה יותר אחרי כל דבר שאנחנו קונים ונותנים, פאקר רצה תמיד לתת ולא עניינו אותו הכמויות המדויקות".
"אי אפשר לבוא לבלפור בלי מתנה. אני כבר סיפרתי את הצעקות שקיבלתי פעם כאשר סוג הסיגר לא היה נכון. אי אפשר היה לבוא בלי מתנות". קליין אף סיפרה על מקרה בו היא החליפה רצועה של שעון עבור נתניהו ובאה לתת לו את זה באופן אישי. "באתי והוא שאל אותי אם הבאתי סיגרים, אמרתי לו שלא. הוא שאל אולי יש ליונתן באוטו, אמרתי שלו שאין לנו סיגרים סתם כך ברכב. ואז הוא ביקש שאבדוק בכל זאת, אמרתי שאבדוק ואם יהיה – אחזור ואתן לו, יצאתי ונסענו".
קליין ציינה כי היה זה סוד גלוי שהיא, יונתן וגם אמנדה רעייתו של מילצ'ן לא אהבו את העברת המתנות לזוג נתניהו. לשאלת בית המשפט האם היא עדיין כועסת, השיבה קליין כי היא איננה כועסת אלא ממלאת את חובתה, למרות שהיא יודעת שהיא עלולה להיפגע מהעניין. "אני באתי באומץ לב ואמרתי את הדברים לפי הערכים שההורים שלי חינכו אותי. אני אזרחית המדינה שנקראתי לתת עדות ונתתי אותה באומץ, אני מאוד נפגעתי ממה ששרה נתניהו אמרה עלי בחקירה. האם אין שום גבול? אני לא כועסת ולא מתעבת. אני חושבת שעשיתי מעשה שההורים שלי היו גאים בהם. אני לא יודעת מה ילד יום. יכול להיות שהמעשים האלה יפגעו בי", אמרה קליין וקולה נשבר.