המשטרה חשפה אמש (ב') מגרש ובו עשרות כלי רכב, המכונים "משטובה", אשר הורדו מהכביש ויועדו לפירוק. מכוניות ה"משטובה" משמשות את הפלסטינים בכבישי יהודה ושומרון, על אף שנסיעה בהן מסוכנת ואינה חוקית.
על פי המשטרה, תופעת השימוש בכלי רכב שהורדו מהכביש, משפיעה רבות על משתמשי הדרך בכבישי יהודה ושומרון. הנהיגה בכלי רכב אלו מסכנת בצורה ממשית את משתמשי הדרך. אמש יצאו כוחות משטרה יחד עם כוחות מג"ב וכוחות צה"ל, למבצע סמוך לכפר נעלין בבנימין. במהלך המבצע נתפסו 37 כלי רכב שהועמסו על גררים ונלקחו למגרש המשטרתי עד לגריטתם.
במשטרה אומרים כי מבצע זה מצטרף למבצעים נוספים שהתקיימו בחודש האחרון ברחבי יהודה ושומרון, כחלק מהיעד המחוזי שנקבע ע"י מפקד המחוז ניצב עוזי לוי לשנת העבודה 2022, ובמסגרתו כבר נתפסו מאות כלי רכב אשר מועברים לגריטה.
בשבוע שעבר חשף דו"ח של מרכז המחקר בכנסת תופעה בעייתית. מדובר בצירים בהם יש את המספר הגבוה ביותר של תאונות דרכים ונפגעים, אך בשל מעמדו המשפטי של אזור זה, נחשבים הכבישים בו ל"ירוקים". זאת משום שלא כל התאונות בהם מדווחות למשטרת ישראל ומשרד התחבורה, אם לא כלולים בהן נוסעים ישראלים.
הדו"ח שחובר לבקשתה של יו"ר סיעת "הציונות הדתית", ח"כ אורית סטרוק, גילה כי המשטרה במחוז ש"י אינה מתעדת את תאונות הדרכים בהן מעורבים פלסטינים בלבד, ואינה מעבירה את נתוניהן ללמ"ס ולרלב"ד. כתוצאה מכך נוצר אומדן חסר של מספר התאונות והנפגעים, דבר המשפיע על הגדרת הכבישים הללו כ"כבישים אדומים", הגדרה המחייבת השקעת כוח אדם משטרתי באכיפה. בנוסף כבישים אלו אינם מוגדרים גם כ"מוקדי סיכון", הגדרה המחייבת השקעת משאבים בתיקון מפגעי הבטיחות.
עוד עולה שאין למנהל האזרחי שום סמכות פיקוח על מכוני הרישוי הפלסטינים. אמנם קמ"ט תחבורה של המנהל האזרחי מעביר למכוני הרישוי הפלסטינים עדכונים בנוגע לכללי הרישוי, אך אין לו שום סמכות לחייב אותם לאמץ כללים אלה, או לדרוש נתונים על יישומם.