"אחרי שנתיים וחצי שהצלחתי להתחמק ממנו, ה-ba.5 הצליח לחדור את שכבת הטפלון שלי…" כך בישרה הערב פרופסור גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא-תל-השומר ואחת המדעניות הבכירות בחקר נגיף הקורונה. בחשבון הטוויטר שלה שיתפה את עוקביה בתסמיני המחלה הקשים שחוותה וכי שוחררה מהבידוד, למרות שהיא עדיין מדבקת: "זו לא חוויה נעימה. 4 ימים של שפעת קשה, היום כבר רק תסמינים קלים, אבל עדיין מאוד מדבקת (לפי אנטיגן חיובי), אבל קיבלתי הודעה שאני משוחררת מבידוד".
פרופ' רגב הבהירה כי היא מתכוונת להישאר בבידוד עד לקבלת תוצאת אנטיגן שלילית, גם אם לכאורה היא יכולה לצאת על פי הודעת השחרור של משרד הבריאות, וגם אם תפעל על פי מדיניות המשרד, הקובעת כי גם אם האנטיגן מראה תוצאה חיובית, ניתן לצאת מהבידוד ביום ה-7 למחלה. "אין לי כוונה להדביק אף אחד" הבהירה רגב.
"חברה טובה רק סיפרה לי איך יצאה מבידוד ביום ה-5, כשחשה בטוב, ע"פ ההנחיות שקיבלה, הייתה עם אמה בת ה85-, ועתה האם כצפוי נדבקה", מספרת רגב ומפצירה בציבור: "אל תסכנו את הסובבים אתכם. צאו מבידוד רק כשהאנטיגן שלילי!"

"בכתבי העת המדעיים המובילים יש הרבה מאמרים, וגם בשבוע האחרון, שהראו שגם ביום ה-10, עם אומיקרון במיוחד, וכנראה יותר עם ה-ba5, אתה עשוי להיות מדבק" הסבירה רגב לאתר מקור ראשון. לדבריה, "יש אנשים שבודקים ומקבלים אנטיגן שלילי ומרגישים נהדר ביום החמישי, ובוודאי שהם יכולים לצאת, אבל רוב האנשים גם ביום השביעי לא יהיו שליליים, ועלולים להדביק גם אם הם יכולים לצאת מהבידוד על פי ההנחיות". היא מציעה כי "מי שגם ביום ה-10 לא יהיה שלילי בבדיקת האנטיגן, כדאי שיישב בבית ולא יסכן אחרים. זה מאוד נדיר, אבל יש גם אנשים שאחרי היום העשירי עדיין מדבקים עם אנטיגן חיובי".
אז מדוע במשרד הבריאות משחררים באופן אוטומטי את כל חולי הקורונה מהבידוד ביום החמישי? רגב אומרת כי סברה מההתחלה שמדובר בהחלטה שגויה. "ההחלטה לשחרור ביום החמישי היא בדומה להמלצת ה-CDC בארה"ב. כבר אז חשדתי שזו לא החלטה נכונה אבל היה לחץ של לחזור לעבודה. ב'שיבא' אנחנו נוהגים אחרת ולפי הכללים שאני הצבתי, מחכים לאנטיגן שלילי כדי לשוב לעבודה, אבל זו לא המדיניות הכללית".
בתוך כך, בישראל התחלואה הקשה ממשיכה לעלות ובבתי החולים מאושפזים 376 חולי קורונה במצב קשה ובהם 67 במצב קריטי – מרביתם מעל גיל 60. מספר מתי המגיפה עומד על 10,984. במערכת הבריאות מקווים כי התחלואה הנרחבת בישראל בגל השישי במגמת ירידה או האטה, אך עדיין מוקדם לקבוע זאת.