במשך יומיים תחנות הדלק הפלסטיניות שפועלות תחת אחריות הרשות הפלסטינית – הפסיקו לעבוד. הסיבה: הסתערות של ישראלים עליהן, על רקע מחירי הדלק המזנקים. מדי חודש ישראל מעבירה לרשות הפלסטינית כ-170 מיליון ליטר דלק, כשהקפיצה במחירי הדלק בישראל בימים האחרונים, הובילה לבהלת אמוק של רכבים ומשאיות של ישראלים בעלי לוחיות צהובות לתחנות הדלק הפלסטיניות כדי למלא את הנוזל היקר, שזול אצל הפלסטינים בצורה משמעותית.
"המכוניות והמשאיות עם המספרים הצהובים, נכנסו בסוף השבוע לתחנות ומילאו דלק פלסטיני. הפער במחיר יכול להגיע ל-2 שקלים לליטר דיזל ושקל לליטר בנזין", אמר נזאר ג'עברי האחראי על תחנות הדלק בשטחי הרשות. "בגלל המספרים הצהובים שלקחו כמויות של דלק, לא נשאר דלק לפלסטינים המקומיים". הוא הסביר כי הבעיה הפלסטינית היא בהעדר מחסנים אסטרטגיים לאגירת דלק ודיזל, ולכן המאסה של המתדלקים שפשטה על התחנות בסוף השבוע, והעובדה שישראל חידשה את אספקת הדלק לפלסטינים רק ביום ראשון, רוקנה את התחנות, יצרה פערים וחלקן נאלצו לסגור.
ברשתות החברתיות פורסמו תמונות וסרטונים בהם נראים פלסטינים ממהרים לתחנות דלק ומצד שני תמונות של תחנות דלק סגורות עקב המחסור. כמו כן פורסמו תמונות וסרטונים של תורים בתחנות דלק של ההתנחלויות הבהלה לדלק בקרב הפלסטינים הובילה לתופעה של תורים בתחנות דלק הסמוכות להתנחלויות, כך שבסופו של דבר הפלסטינים רכשו דלק במחיר הישראלי הגבוה. הפלסטינים זעמו על המהלך ואף האשימו את הישראלים כי הם מבריחים דלק פלסטיני להתנחלויות.
ראש רשות הנפט במשרד האוצר הפלסטיני, מגדי אל-חסן, אמר כי הפניקה והפחד ממחסור בדלק וההתרוצצות סביב תחנות הדלק השונות, נבעו משמועות וחדשות כוזבות שפורסמו ברשתות החברתיות. "הדלק זמין והאספקה נמשכת כרגיל לתחנות הגדה המערבית. אני מבקש מהאזרחים לא להיכנס לפאניקה ולפחד". הוא הסביר שהמחסור בדלק הורגש בתחנות בודדות בלבד וכי תהליך האספקה מתנהל כרגיל.
עוד סיפר אל-חסן כי ישראל מספקת דלק באופן יומי מלבד שבת וכי לרשות יש באר אגירה קטנה בכפר נעלין בלבד, שמספיק לאגור דלק ליומיים. רשות הנפט והדלק הפלסטינית העלתה גם היא את המחיר אבל גם המחירים החדשים נותרו נמוכים מהמחירים בישראל בצורה משמעותית. יש צורך לומר שבחלק מהתחנות הפלסטיניות ישנה תופעה של מהילת דלק במים כדי להרוויח כסף, לעיתים הדלק המהול גורם לבעיות בכלי הרכב.