הבחירות מעלות הילוך, והסכם איחוד בין כחול לבן לתקווה חדשה צפוי להיחתם בזמן הקרוב. גדעון סער ובני גנץ ניהלו לאחרונה מגעים מואצים בניסיון ליצור רשימה משותפת לריצה לכנסת בבחירות הקרובות. כאשר המטרה היא להשיב מלחמה מול הטיפוס של יש עתיד בסקרים, על רקע הקרב בין נתניהו ללפיד על ראשות הממשלה.
חרף המהלך הצפוי, שיעביר את תקווה חדשה את אחוז החסימה ויאפשר כוח ממלכתי ליברלי מאוחד, שורת מקורבים של סער וגנץ נדחקו מטה ברשימה המאוחדת, מקורבים שגילו נאמנות לראשי המפלגות שלהם בשנה האחרונה, על אף הצעות מרחיקות לכת שקיבלו מהליכוד לטובת הקמת ממשלת ימין, חלקן ממש עד פיזור הכנסת.
בראש הרשימה המאוחדת יעמוד גנץ, אחריו סער והמקום השלישי נשמר לרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט, שצפוי להצטרף למערכת הפוליטית אך טרם החליט לאיזו מסגרת. במסגרת הזו נדחקים, כאמור, כלפי מטה: זאב אלקין שישובץ ככל הנראה במקום השמיני, אורית פרקש הכהן ("אין מיקומים בכלל", נמסרה התשובה מהמפלגה), איתן גינזבורג יו"ר סיעת כחול לבן, ח"כ שרן השכל יו"ר סיעת תקווה חדשה, וסגן השר מאיר יצחק הלוי, לשעבר ראש עיריית אילת ומאנשי סער.

לאייזנקוט, כאמור, יישאר המקום השני וכן כמה מקומות נוספים אם יבחר להתמודד ולהביא עמו אנשים משלו. עדיין לא ברור אם יוצע למתן כהנא להצטרף. גורמים בכירים העריכו כי החתימה היא עניין של זמן קצר, זאת במטרה לסגור את הפער מול לפיד, ולפתות את איזנקוט להצטרף לגוף החדש.
סימן השאלה הגדול הוא סביב המשך חברותם של יועז הנדל וצביקה האוזר. השניים התנגדו לממשלת מיעוט בתמיכת המשותפת בראשות גנץ. בנוסף, הסיעה שלהם עצמאית והם יכולים לאחר הבחירות להתפצל. ברקע שני הדברים הללו, גנץ לא ממהר לקחת אותם אליו שוב.
איחוד בין גדעון סער לבני גנץ, מהווה לכאורה יתרון לאיילת שקד שישאיר לה את הקהל הימני, זה שלא מקבל ממשלה בתמיכת ח"כים ערבים, ומבקש לדבוק בקידום אינטרסים ומהלכים ימניים שנבלמו בשנה האחרונה. בין היתר עיכב גנץ את הקמת הישיבה באביתר, ביקש לפנות את חומש ודחה את כינוס ישיבת המת"ע, מאשר הקמת יישובים פלסטינים בשטחי C.