בית משפט השלום בבת-ים קבע בסוף השבוע האחרון כי מפעילי "הלונה פארק" בתל-אביב הפלו אב עם תעודת נכה ובתו בכך שלא איפשרו להם לעלות למתקן אקסטרים, זאת בשל העובדה שענדו צמידי "אל-תור".
על פי התביעה, שהוגשה באמצעות נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, אב בעל תעודת נכה הגיע ללונה-פארק בת"א ליום בילוי עם בתו בת התשע. עקב נכותו של האב, הסובל ממוגבלות נפשית שאובחנה במהלך שירותו הצבאי, ניתנו לשניים צמידים המעידים על זכאותם לפטור מעמידה בתור. אלא שכאשר הגיעו לאחד ממתקני האקסטרים שבפארק הודיעו להם המפעילים כי הם אינם יכולים לעלות עליו בעקבות הצמידים שעל ידיהם. לאחר דין ודברים עזבו לבסוף האב והבת את הפארק במפח נפש.
האב פנה לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, וזו טענה בבית המשפט כי מדובר בפרקטיקה מפלה של מפעילי הלונה-פארק, ששללו באופן גורף ושרירותי מכל אדם שענד צמיד "אל תור" את הזכות להשתמש בקבוצת מתקני האקסטרים, ובכך הפרו הנתבעת את האיסור הקבוע בחוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, להפלות אדם בקבלת שירות ציבורי מחמת מוגבלותו. לאור זאת תבעו בנציבות לחייב את מפעילת הלונה פארק ומנהליה בתשלום פיצויים ללא הוכחת נזק.
הנהלת הלונה-פארק כפרה בקיומה של הנחייה גורפת שכזו, וטענה כי הסיכון הפוטנציאלי משימוש במתקני שעשועים, ובפרט מתקני אקסטרים, מחייבים את העובדים "להפעיל שיקול דעת בשטח ולאסור על כל אדם לעלות על מתקן, אם הם סבורים כי אותו אדם אינו מסוגל להשתמש באותו מתקן באופן בטיחותי".
השופט יאיר חסדיאל לא קיבל את טענת הנהלת הלונה-פארק, וקבע כי במקום התקיימה פרקטיקה גורפת, שבמסגרתה מבקרים עם מוגבלויות שקיבלו צמידי אל-תור הופלו בכך שלא יכלו לעלות לחלק מהמתקנים. לאור זאת פסק השופט כי הנהלת המקום תשלם את מלוא הפיצוי, ללא הוכחת נזק על פי חוק השוויון, העומד על סכום של 62,500 שקלים, זאת בנוסף לשכר טרחת עורך דין בסך של 8,215 שקלים, ועלות שכר המומחה מטעם התביעה בסך של 16,380 שקלים.