מתאם פעולות הממשלה ביהודה ושומרון, אלוף רסאן עליאן, הודיע היום כי בתום הערכת מצב ביטחונית, אישר שר הביטחון בני גנץ שורת צעדים בוני אמון בין ישראל לרשות הפלסטינית. זאת לאחר פגישתו עם יו״ר הרשות אבו מאזן בשבוע שעבר, וכן לקראת ביקורו של הנשיא ביידן באזור בהמשך השבוע. זאת לצד צעדים נוספים שנבחנים בימים אלו.
הצעדים שאושרו על פי ההודעה הם: אישור רישום 5,500 חסרי מעמד במרשם האוכלוסין הפלסטיני, בנוסף ל-12,000 שכבר אושרו. אישור 6 תכניות מתאר לפלסטינים בשטחי יהודה ושומרון. הגדלת מכסת הפועלים מרצועת עזה שרשאים להיכנס לעבודה ומסחר בישראל ב-1,500 נוספים, כשסך כל המכסה תעמוד על 15,500, ופתיחת מעבר סאלם, בצפון יהודה ושומרון, לצורך כניסת ערביי ישראל לעיר ג׳נין באמצעות רכב, צעד שנועד לשפר את הכלכלה הפלסטינית. במשרד הביטחון בוחנים צעדים בוני אמון נוספים.
באתר "וואלה" דווח בנוסף כי השר גנץ הורה להסיר מסדר יומה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים, שאמורה להתכנס ביום שני, תכניות לבניית 2,000 יחידות דיור חדשות בשכונות יהודיות במזרח ירושלים.
בתגובה לדיווח על הסרת יחידות הדיור נמסר מטעם שרת הפנים, איילת שקד, כי היא סירבה להוריד את התוכניות מסדר היום, ודחתה את סדר היום כולו, אשר כולל תוכניות בנייה גם ליהודים וגם לערבים בשבוע. התוכניות ידונו ללא שינויים בשבוע אחר כך. שקד אמרה כי "לא אתן במשמרת שלי שיפגעו בתוכניות הבנייה ליהודים בלבד. ועל כן החלטתי לדחות את כל התוכניות באופן גורף בשבוע בלבד".
בנוסף, המועצה האזורית מגידו הודיעה כי לא תאפשר את פתיחת המעבר בצפון השומרון. בהודעת המועצה נאמר כי המועצה מתנגדת נחרצות לפתיחת מעבר סאלם לג'נין כל עוד כביש הגישה אליו וממנו רעוע, הרוס ומהווה סכנה לתושבי גבעת עוז והנוסעים בו. "מדובר בכביש דמים ולא נאפשר את פתיחתו רק על מנת לבצע מחוות לנשיא ביידן. מדובר בחוסר אחריות ממדרגה ראשונה והפקרות כלפי תושבי גבעת עוז וערביי ישראל שיסעו בכביש המסוכן".
הפלסטינים מאיימים
הודעת שר הביטחון גנץ על הצעדים בוני אמון לפלסטינים מגיעה בהמשך לקולות שנשמעו מרמאללה בביקורת על המדיניות האמריקנית. לקראת ביקור ביידן גורמים בכירים בהנהגה הפלסטינית הביעו את מורת רוחם מהמדיניות האמריקנית, והודיעו רשמית כי אם לא תהיה התקדמות מעשית בצעדים לסיום הסכסוך לאחר ביקורו של ביידן, יקום צוות פלסטיני שיבחן את יישום החלטות מועצת אש"ף ופתח, החלטות שקבעו בין היתר כי יש לשקול סיום של התיאום הביטחוני ולשגת מהסכמי העבר עם ישראל
הגורמים הפלסטינים ציינו כי ברמאללה מעוניינים שהביקור יכלול החלטות מעשיות ויישום ההבטחות שניתנו לפלסטינים על ידי האמריקנים. בין היתר פתיחת הקונסולייה האמריקאית במזרח ירושלים וחידוש פעילות אש"ף בוושינגטון.