נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, שינחת היום (ד') בישראל, צפוי להיפגש ביום שישי עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ועם בכירים פלסטינים נוספים בבית לחם. לדברי חוסיין א-שייח', מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, במוקד השיח הפלסטיני מול ארה"ב תעמוד סוגית ירושלים, ולדבריו הנושא עלה בשיחות שקיימו גורמים פלסטינים עם נציגים אמריקנים לקראת הביקור. "אנחנו רוצים להבטיח שיישמר הסטטוס קוו בכל האתרים הנוצרים והמוסלמים בירושלים", אמר א-שייח', שתפס את מקומו כמזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף במאי האחרון, ונחשב לאחד ממקורביו של אבו מאזן.
הוא הוסיף כי הפלסטינים ידרשו מביידן לממש את הבטחתו לפתוח מחדש את הקונסוליה האמריקנית במזרח ירושלים, ששימשה בפועל שגרירות ארה"ב עבור הרשות הפלסטינית במשך עשרות שנים. "מר ביידן הבטיח את ההבטחה הזו במהלך הקמפיין וחזר עליה כמה פעמים", אמר א-שייח'. והוסיף "הגיע הזמן שארה"ב תעמוד בהבטחתה". עוד הוסיף כי גורמים אמריקניים הציעו לפלסטינים לפתוח קונסוליה ברמאללה, "הבירה המנהלית של הגדה המערבית", וכן הציעה למנות שליח אמריקני מיוחד המתמקד בעניין הפלסטיני, אבל ההנהגה הפלסטינית דחתה את ההצעה והדגישה את הצורך לפתוח מחדש את הקונסוליה בירושלים בלבד.
בכלי התקשורת הפלסטינים הזכירו כי בזמן ממשל טראמפ הכירה ארה"ב בירושלים כבירת ישראל, ונסגרה הקונסוליה האמריקנית במזרח ירושלים, וכן הועברה השגרירות האמריקנית לירושלים, אירועים המהווים סדין אדום עיני הפלסטינים.לאחר השבעת ממשל ביידן הבטיח שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן, לפתוח מחדש את הקונסוליה בירושלים, שהוקמה ב-1844 ושימשה לצרכים שונים לאורך השנים, ובשנים האחרונות שלפני סגירתה שימשה לצורכי הפלסטינים. ממשל ביידן כבר נקט בצעדים לשיפור היחסים עם הפלסטינים, בין היתר באמצעות מימון מחדש של סוכנויות של האו"ם העוסקות בפליטים פלסטינים, ומחשבה לפתוח מחדש את נציגות אש"ף בוושינגטון שגם היא נסגרה בזמן שלטון טרמאפ.
חוסיין א-שייח' אמר כי "ארה"ב הבטיחה להסיר את הארגון לשחרור פלסטין מרשימת ארגוני הטרור ולהקים נציגות רשמית בוושינגטון. עם זאת, נראה שגם הבטחות אלו נזנחו בדרך". הנציג הפלסטיני ציין בראיון לאתר "ArabNews" כי נכון לעכשיו אין שותפים ישראלים לדון ביישום הסכם שלום ופתרון שתי המדינות. גם אם האמריקנים מעוניינים בכך. "ממשל ביידן מדבר בקביעות על מציאת דרכים לקדם את התהליך המדיני בהתבסס על פתרון שתי המדינות, אבל אין אופק מדיני לפלסטינים. מבחינתנו חשוב מאוד לקבל סימן לתקווה שהדברים זזים.
"ארה"ב צריכה לעשות מאמצים בינלאומיים רציניים להביא את ישראל לעמידה בחוק הבינלאומי בנוגע לפלסטינים". א-שייח' מצפה שהמצב יחמיר אם ביידן לא יקיים את הבטחתו ותהליך השלום יישאר בקיפאון. "אם הביקור של מר ביידן לא מניב תוצאות מוחשיות, הוא ייחשב ככישלון וכולנו נמצאים במציאות לא ידוע ולא נעימה. אנחנו רוצים להימנע מללכת בכיוון הזה ובאמת רוצים פריצת דרך רצינית".
אבו מאזן הזהיר באו"ם בסתיו שעבר כי אם לא תהיה התקדמות לסיום הסכסוך, הוא יצטרך לקבל החלטות קשות. בראיון ל-Arab News לא שלל א-שייח' אפשרות של החלטה למשוך את ההכרה הפלסטנית בישראל: "העם הפלסטיני רוצה חופש ועצמאות ועצירת הפרת הריבונות הפלסטינית. בסופו של דבר אנחנו רוצים בסיום הכיבוש. אנחנו צריכים פתרון מדיני ולא שלום כלכלי. זה לא הזמן לנאומים או סיסמאות התקופה הקרובה תהיה קשה מאוד ואנחנו נתעקש על השגת יעדים מדיניים".