ועדת יחסי החוץ של האיחוד האירופי פרסמה שלשום דו"ח שנתי ובו שורת המלצות לגבי יחסי האיחוד עם הפלסטינים. הוועדה קראה לנציבות האירופית להמשיך לספק תמיכה כספית לרשות הפלסטינית כדי להבטיח שעבודת המוסדות הפלסטיניים תימשך כסדרה.
בהודעתה תמכה הוועדה בעמדה הנחרצת של האיחוד כי יש צורך לקדם תהליך שלום על בסיס החלטות האו"ם, "להפסיק" את ההתנחלויות, להקים מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 1967 ולחלק את ירושלים. במקביל, הוועדה דחתה הצעה שהגישו ארגוני ימין ישראליים, המבקשת שהאיחוד ינקוט צעדים מעשיים למאבק באנטישמיות במערכת החינוך הפלסטינית. בוועדה התעלמו ממידע המוכיח שבבתי ספר של אונר"א, ארגון הסעד לפליטים הפלסטינים, מחנכים לשנאת ישראל ולאנטישמיות, וכתבו רק כי יש צורך להמשיך לתמוך כלכלית באונר"א, ולאפשר לסוכנות למלא את משימותיה על הצד הטוב ביותר.
עאדל עטיה, הנציג הפלסטיני באיחוד האירופי, בירך על ההחלטה ואמר שהיא תוצאה של עבודה קשה ו"פגישות בדרגים הגבוהים ביותר עם כלל המפלגות הפוליטיות, כולל פגישה שקיימנו עם מנהל לשכת נשיא הפרלמנט האירופי. שוחחנו עם גורמים בוועדת יחסי החוץ של הפרלמנט האירופי, ועם כמה שגרירים של מדינות החברות בפרלמנט האירופי. האיחוד דחק בוועדת יחסי החוץ לכלול בדו"ח השנתי שלה את ההמלצות שיאפשרו למדינות להמשיך בסיוע של האיחוד לעם הפלסטיני ולחלק אותו ללא דיחוי".
עטיה הוסיף ש"המאמצים הדיפלומטיים הפלסטיניים באים כמהלך מקדים, במטרה לחסום את הלובי הישראלי מלפעול למניעת הסיוע שניתן לעמנו, ולהימנע מהתרחיש שקרה בשנה שעברה, שגרם לעיכוב בחלוקת כספי הסיוע של האיחוד לפלסטינים".
הדו"ח השנתי של ועדת יחסי החוץ מצטרף לסירובן של תשע מדינות אירופיות לחדול משיתוף הפעולה עם שישה ארגונים פלסטיניים לא ממשלתיים שישראל הכריזה עליהם באוקטובר כארגוני טרור. במקור ראשון חשפנו את הקשר של ששת הארגונים הללו לארגון הטרור החזית העממית, ואת פעילות הארגונים לגיוס כספים ועובדים לתפקידי ניהול ושטח בתשתית של ארגון הטרור. תשע המדינות האירופיות ציינו בהחלטתן כי אין די ראיות המוכיחות את הטענה כי מדובר בארגוני טרור.
בהצהרה משותפת מטעם משרדי החוץ של בלגיה, דנמרק, צרפת, גרמניה, אירלנד, איטליה, הולנד, ספרד ושוודיה נאמר כי "יש להתייחס תמיד ברצינות מרבית להאשמות בטרור או בקשרים לקבוצות טרור, אך לא קיבלנו מידע מהותי מישראל המצדיק את בחינת המדיניות כלפי ששת הארגונים הפלסטיניים". עוד נאמר ש"אם יהיו ראיות המוכיחות את הטענה, נפעל בהתאם. בהיעדר ראיות כאלה, נמשיך בשיתוף הפעולה ובתמיכה החזקה בחברה האזרחית בגדה המערבית ובעזה. חברה אזרחית חופשית וחזקה הכרחית לקידום ערכים דמוקרטיים ולפתרון שתי המדינות".