בית המשפט המחוזי בירושלים גזר עונש מאסר של שמונה שנים על בדיע ג'ית ושש שנים על איסמעיל חוסם, שני ערבים תושבי ירושלים שערכו מירוץ מכוניות פיראטי שהסתיים בתאונה בה נהרג נהג שלא היה קשור לאירוע.
על פי עובדות פסק הדין, בשעות הצהריים של ראש השנה שנת תש"פ נסע ג'ית (31), ברכב שברולט, ולידו חלף חסם (35), שנהג ברכב סיאט. השניים החזיקו כל אחד ברכב משודרג, כאשר מנוע השברולט עמד על נפח של 6,400 סמ"ק והסיאט שדורגה להספק של 280 כ"ס.
ג'ית וחוסאם שלא הכירו אחד את השני לפני כן, שוחחו בניהם והחליטו לערוך מרוץ ולהתחרות ביניהם בדרך בגין, כביש עירוני מהיר בו שלושה נתיבים. בהגיעם בסמוך לצומת מלחה, התחברו לכביש בגין, שם דהרו עד למחלף רוזמרין, מרחק של כ–2.3 ק"מ, במהירות פרועה שלא נפלה מ – 150 קמ"ש, כשהמהירות המקסימלית המותרת במקום הנה 80 קמ"ש.
שני הנאשמים פנו מדרך בגין לכיוון מחלף הרוזמרין, אאל שאז כתוצאה ממהירות הנסיעה, איבד ג'ית את השליטה על רכבו, הועף באוויר לעבר אי התנועה המפריד בין מסלולי הנסיעה ברחוב רוזמרין, ופגע ברכב מסוג הונדה שעמד ברמזור. ברכב ההונדה נהג מר יהושע כהן, (61), ולצדו רעייתו, הגב' ענת כהן, ורכבם נדחף מעוצמת הפגיעה לכיוון מכוניות שעמדו מימין. מר כהן נהרג כתוצאה מהתאונה ואשתו נפצעה קשה, נגרמו לה דמם מוחי, שברים בצלעות ובעצם הבריח, חזה אוויר, חבלות בטחול ובבלוטת יותרת הכליות, שברים בגב וביד, עברה ניתוחים, הורדמה והונשמה במשך מספר שבועות וטופלה בטיפול נמרץ במשך כחודש ימים. ג'ית עצמו נפגע באורח קל, ולרכבו נגרמו נזקים רבים.
המדינה טענה בבית המשפט כי "אין מדובר במקרה זה בתאונת דרכים, אלא בבחירה של שני הנאשמים להתחרות זה בזה בכביש בצורה מסוכנת, באמצע היום, תוך עקיפת מכוניות ובמהירות מטורפת. הייתה להם מחשבה פלילית, לא רשלנות, אלא קלות דעת, הנמצאת מרחק קטן מאוד מאדישות משפטית, לא עניין אותם דבר אחר מלבד התחרות".
השופט קיבל את טענת המדינה וקבע כי לג'ית מאסר בפועל לתקופה של שמונה שנים, לצד פיצוי לעזבון המנוח בסך 250,000 שקלים ופיצוי לענת, אשת המנוח, בסך 80,000 שקלים. על חוסם נגזרו מאסר בפועל לתקופת שש שנים, ופיצוי לעזבון המנוח בסך 120,000 שקלים ופיצוי לענת, אשת המנוח בסך 40,000 שקלים.
"הנאשמים נהגו ברשלנות רבתי וסטו באופן בוטה, גס ומופגן מכל סטנדרט של נהיגה, תוך שהם מפגינים בריונות אלימה בכביש וזלזול בחיי אדם, בסדר הציבורי ובשלטון החוק. הנאשמים היו מודעים לטיב מעשיהם, לקיום הנסיבות שפורטו לעיל ולאפשרות שיגרמו לתאונת דרכים", כתב השופט. "איבוד השליטה גרימת התאונה אינם תוצאה של רגע בלתי צפוי או חוסר ריכוז רגעי, אלא זו תוצאה מתבקשת של התנהגותם של שני הנאשמים יחדיו והנסיבות אותן יצרו בהתנהגותם. למרבה הצער, התאונה גרמה לתוצאות קשות וטרגיות. נהרג אדם, בעל ואב לשלושה ילדים, שחייו נגדעו באחת וכל חטאו היה שנסע לתומו בכביש בקרבת הנאשמים. רעייתו נפגעה קשה ועד היום מתמודדת עם השלכות פיזיות ונפשיות מורכבות. …מדיניות הענישה צריכה לשקף את חומרת העבירות ולהרתיע הן את היחיד והן את הרבים".