אחרי ארבע פעמים בהן שופטי בית המשפט המחוזי בחיפה החמירו בעונש שגזרה סגנית נשיאת בית משפט השלום בעיר, טל תדמור-זמיר, נראה שהמגמה מתרחבת גם לתיקים נוספים. על אף שבמקרה הזה פרקליטות המדינה לא ערערה על חומרת העונש, הרכב הערעורים במחוזי בחיפה שב ומבקר את פסיקותיה המקלות של השופטת תדמור-זמיר, וקובע כי העונשים שהיא מטילה על משתתפי הפרעות הלאומניות במהלך מבצע שומר החומות נמוכים בחומרתם. הרכב השופטים תמר נאות פרי ורונית בש, וראש ההרכב השופט אברהם אליקים, מבית המשפט המחוזי בחיפה, ביקרו את פסיקתה של תדמור-זמיר בדיון בתיק שלא עסקה בו אך השפיעה משמעותית על חומרת העונש בו.
בחודש מרץ האחרון הגישו בפרקליטות המדינה ערעור על קלות עונשו של חמוד בלאל (18) שהורשע בהתפרעות ויידוי אבנים על שוטרים בעיר שפרעם במהלך מהומות "שומר החומות". השופטת אורית קנטור מבית משפט השלום גזרה עליו 6 חודשי עבודות שירות ללא מאסר בפועל. בלאל נתפס יחד עם אדם נוסף בשם אחמד מורסי (30), שלקח גם הוא חלק בהתפרעויות. מורסי הורשע כבר לפני כמה חודשים בהליך נפרד בפני השופטת תדמור-זמיר שקבעה כי ייכלא לשישה חודשים בלבד.
בפרקליטות בחרו משום מה שלא לערער הפעם על פסיקתה של תדמור-זמיר, אלא רק על עונשו של בלאל שאותו דרשו להחמיר. סנגורו של בלאל טען כי לא ייתכן שמעשיו של מרשו, שהורשע בעבירות קלות יותר, יהיה חמור יותר מזה של חברו ויש לקצוב את העונש על פי עקרון "אחידות הענישה".

שופטי המחוזי דחו את טענותיו וקיבלו את ערעור הפרקליטות שדרשה להחמיר את עונשו, וקבעו כי אין להסתפק בשישה חודשי עבודת שירות, וכי בלאל ייענש במאסר בפועל ל-6 חודשים. הם קבעו בהחלטתם כי "ההבדל בין ריצוי מאסר בין כותלי בית הסוהר לבין ריצויו בעבודות שירות הינו הבדל מהותי של ממש, והתוצאה הינה שהעונש שהוטל על המשיב קל בהרבה מאשר העונש שהוטל על מורסי".
לצד ההחלטה לקבל את ערעור הפרקליטות על עונשו של בלאל, ביקרו השופטים בחריפות את הפסיקה של טל תדמור-זמיר בתיק של מורסי ואת הפרקליטות שבחרה שלא לערער על הפסיקה המקלה. "יובהר כי אלמלא פסק דינה של כב' השופטת תדמור-זמיר בעניינו של מורסי, אשר לגביו לא הוגש ערעור מטעם המדינה, ואלמלא הסכימה המדינה לראות במתחם הענישה שנקבע לגבי מורסי ככזה אשר ישמש גם בעניינו של המשיב – מן הראוי היה לקבוע מתחם גבוה יותר מאשר נקבע לגבי מורסי (ולגבי המשיב), ולכל הפחות – לא להסתפק בכך שהרף התחתון הינו מספר חודשי מאסר בודדים", כתבו השופטים. זו הפעם החמישית שגישתה המכילה והמקלה כלפי משתתפי הפרעות הלאומניות נגד יהודים ברחבי המדינה זוכה לביקורת שיפוטית מצד עמיתיה הבכירים.
שופטי המחוזי הסבירו כי מאחר שבפרקליטות לא ערערו על העונש הקל שקצבה תדמור-זמיר נגד מורסי, כפי שהיה מצופה, יש להתייחס לשניהם בגישה המקלה שהתוותה תדמור-זמיר, ולהשוות את עונשו של בלאל בתיק הערעורים שהובא בפניהם לעונש של מי שנעצר יחד איתו באירוע בשל עיקרון אחידות הענישה, אך הבהירו כי העונש איננו מספק מבחינתם. "לולא היה נגזר דינו של מורסי כפי שנגזר והפך חלוט, היה מקום לגזור על שניהם עונש חמור יותר" קבעו שופטי הרכב הערעורים.
רף הענישה ממשיך לעלות
למרות שורת העונשים הנמוכים והמקלים שגוזרים שופטים מחוז חיפה, בהם השופטים ניצן סילמן וארז פורת מהמחוזי בחיפה וטל תדמור-זמיר מבית משפט השלום, נראה כי רף הענישה בתיקי מתפרעי "שומר החומות" ממשיך לעלות, לכל הפחות בתיקים שמתנהלים אצל שופטים אחרים. השופטת מריה פיקוס-בוגדאנוב גזרה בשבוע שעבר על ג'מאל שבאט (25) מהכפר נאחף מאסר של 16 חודשים וכן הורתה על הפעלת מאסר על תנאי נוסף בן שבעה חודשים וסה"כ 23 חודשים מאחורי סורג ובריח. שבאט הורשע כי במהלך הפרעות בגליל התקהל עם עוד מאות אנשים בצומת הראשית בכניסה לכפר נחף הסמוך לכרמיאל, שם השליכו המתפרעים בקבוקי תבערה ואבנים לעבר שוטרים והציתו צמיגים ופחים אותם זרקו על השוטרים תוך ניסיון לחסום את כביש 85. שבאט עודד מתפרעים אחרים לזרוק אבנים, קרא "אללה הוא אכבר", וירה זיקוקים ישירות לעבר כוח המשטרה, כשהוא רעול פנים. כשביקשו השוטרים לעוצרו הוא נאבק בהם וגרם לפגיעה גופנית באחד מהם.
השופטת בוגדאנוב קבעה כי שבאט השתתף בהפרות הסדר כשהוא רעול פנים לאחר שהגיע מצויד בכובע גרב, מסכות וזיקוקים, "דבר המעיד על תכנון והצטיידות מראש". היא הסבירה כי חומרת מעשיו גבוהה מאחר ו"העבירות בוצעו על רקע מערכה צבאית שניהלה מדינת ישראל מול ארגון חמא"ס, וכרצף אירועי התפרעות בכל חלקי המדינה והמטרה הייתה לגרום להפרות סדר המוניים".