הפסגה המשולשת, של רוסיה-איראן-טורקיה שהתקיימה ביומיים האחרונים בטהראן הסתיימה כאשר בהודעת הסיכום שלה שלוש המדינות הודיעו על נחישותן לפעול ל"חיסול הטרוריסטים" בסוריה.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ניסה בפסגה לקבל אישור רשמי מטהראן ורוסיה לקיים מבצע בגבול הסורי – טורקי בעיקר באזורים המשופעים בלוחמים כורדים. באופן רשמי ארדואן לא קיבל אישור שכזה, אבל ההצהרה המשותפת היוותה הסכמה לא רשמית להמשך פעילותו באזור.
פוטין פגש בביקורו בטהראן גם את המנהיג העליון של הרפובליקה האסלאמית, עלי חמינאי, בצעד המסמל את העמקת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות.
חמינאי לאחר הפגישה עם פוטין שיבח את "שיתוף הפעולה ארוך הטווח" בין איראן לרוסיה, וקרא לחזק אותו בין שתי המדינות, הכפופות לסנקציות ממדינות המערב. בהצהרה שפורסמה לתקשורת נכתב כי "שיתוף הפעולה ארוך הטווח בין איראן ורוסיה מביא תועלת עמוקה לשתי המדינות. יש הבנות וחוזים רבים בין שתי המדינות, כולל ב- שדות נפט וגז, שיש לעקוב וליישם באופן מלא".
היחסים מתקיימים אמנם בשלושת העשורים האחרונים בתחומים נרחבים והיבטים שונים של שיתוף פעולה, כולל נושאים מדיניים, כלכליים, צבאיים, ביטחוניים ואחרים, אבל בתקופה האחרונה שותפות הגורל והסנקציות שהטילו מדינות המערב על איראן ועל רוסיה בגלל אוקראינה, מביאה לחיבור עמוק יותר. הבעיות המשותפות סוללות את הדרך לשיתוף פעולה טקטי גם אם לתקופה מסוימת ולמטרות ספציפיות כאשר שיתוף הפעולה הרוסי-איראני באשר למתרחש ברוסיה הוא דוגמא טובה לכך.
פרשנים רוסיים ציינו כי הפסגה הרוסית-איראנית הנוכחית נועדה לסמן לשחקנים אזוריים ובינלאומיים שמוסקבה מעוניינת להגדיל את השפעתה במזרח התיכון ומתכוונת למלא תפקיד פעיל באזור, בניגוד לציפייה של מדינות המערב שרוסיה תיסוג לאחור בעקבות המלחמה באוקראינה.
בעבר הגישה של רוסיה כלפי המדיניות המערבית הייתה שונה מהגישה האיראנית. ההתפתחויות של השנים האחרונות, שכללו סדרת סנקציות מערביות נגד רוסיה ואיראן מחברות בין המדינות ומסמנות שהגישה הולכת ומתכנסת לאחת.