הוועדה נגד עינויים במועצת זכויות האדם של האו"ם בחנה השבוע האם הרשות הפלסטינית עומדת בהתחייבותה להימנע מעינויים של מי שכלואים אצלה, כפי שמתחייב מאז חתמה על האמנה למניעת עינויים ב-2014. במהלך הדיון הוועדה הביעה אומנם דאגה מתנאי הכליאה ברשות הפלסטינית, וקבעה כי החקיקה שם עדיין אינה מתייחסת דיה לצורך באיסור על עינויים. אך המשלחת הפלסטינית הסבירה בניית מתקן מעצר חדש בחברון הופסקה בשל עצירת המימון לבנייתו בידי ארצות הברית, וכן כי ישנה טיוטת חוק שדנה באיסור עינויים. ראש המשלחת הפלסטינית טען כי הרשות "סולדת מעינויים ולא תאפשר להם לקרות". הוא הוסיף, כי הכיבוש הישראלי שהם נתונים בו מקשה על כל היבט בחייהם, כולל על מניעת עינויים.
אנשי הוועדה קיבלו בסבלנות ובסיפוק את ההסברים הפלסטיניים. בדברי הסיום הדגיש קלוד הלר, יו"ר הוועדה, את איכות התגובות שסיפקה המשלחת הפלסטינית. "מר הלר הביע תקווה שמדינת פלסטין תגיש את הדו"ח השני שלה בנסיבות פנימיות טובות יותר", נמסר ממועצת זכויות האדם.
ארגון זכויות האדם UNwatch הציג לעומת זאת לוועדה דו"ח מזעזע, המתאר כי פלסטינים שהואשמו ב"שיתוף פעולה" עם ישראל, וכן להט"בים, יריבים פוליטיים ומי שהואשמו במכירת אדמות לישראלים, עוברים עינויים באופן שגרתי הן על ידי הרשות הפלסטינית והן על ידי חמאס. הטענות שפורטו בדו"ח לא קיבלו כלל התייחסות של המשלחת הפלסטינית.
העינויים המפורטים בדו"ח הארגון, כללו מכות, איזוק בתנוחות מכאיבות, כיבוי סיגריות על גופם של המעונים, עקירת שיניים, תלייה מהתקרה והתעללות מינית. העדויות המובאות בו כוללות את זו של סוהא ג'בארה, פלסטינית-אמריקנית שהעידה כי עונתה ב-2018 בגין טענות ל"שיתוף פעולה" עם ישראל. העינויים כללו מכות ואיומים באונס. "החוקר אמר שהוא יודע איך להכות אותי בלי להשאיר סימנים על הגוף שלי. החקירה והמכות נמשכו כל הלילה", העידה. כך גם הפלסטיני-אמריקני איסאם עקל שנידון למאסר עולם עם עבודת פרך בגין הפרת החוק הפלסטיני האוסר על מכירת קרקע לישראלים. אשתו של עקל ופקיד אמריקאי שביקר אותו בכלא, אישרו כי הוא עונה. עאקל עוואדה, עיתונאי פלסטיני שנעצר בקיץ שעבר בגלל השתתפות במחאה על מותו במעצר של מתנגד המשטר ניזאר בנאת, מצוטט בדו"ח כמספר כי "עד היום אני עדיין שומע את זעקותיהם של האנשים בתחנת המשטרה", וכי מעולם לא ראה ברוטליות כפי שחווה במעצר בידי אנשי הרשות הפלסטינית.
ההערות המסכמות של ועדת האו"ם למניעת עינויים בנוגע לדו"ח שהגישו הפלסטינים, צפויות להתפרסם ב-29 ביולי. על פי המסתמן, לא צפויה להימתח שם ביקורת של ממש על מעללי הרש"פ.