השר לבטחון הפנים עמר בר לב ויו"ר הכנסת מיקי לוי החליטו להחזיר את הנוהל המאפשר ביקורים של חברי כנסת באגפים הבטחוניים בכלא ופגישות עם מחבלים, כך חשף הבוקר בישראל היום אמיר אטינגר.
מאז פרשת באסל גאטס, חבר הכנסת מהרשימה המשותפת שהבריח טלפונים לאסירים בטחוניים במהלך ביקורו בכלא ב-2017, הוחלט לעצור את כניסת נבחרי הציבור לביקורים אצל אסירים. בעקבות המעשה גאטס ריצה עונש מאסר והוגדר בעצמו כאסיר בטחוני אחרי שהורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, הכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר והעברת מכתב האסור על פי פקודת בתי הסוהר. בגזר הדין נקבע שבמעשיו יש קלון, והוא חויב גם בקנס של 120 אלף שקל. עוד נגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי.

במפלגת הציונות הדתית תקפו בחריפות את ההחלטה. יו"ר המפלגה ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר "ראו איזה פלא, ממשלה שתלויה בתומכי טרור – דואגת לחזק את הטרוריסטים ואת תומכיהם. חברי הכנסת מהרשימה המשותפת ומרע"מ פעם אחר פעם מהללים 'שהידים' ומעניקים רוח גבית למחבלים בבתי הכלא הישראלי", עוד הוסיף "אזרחי ישראל – אלו פרפורי גסיסה של ממשלת שמאל עייפה שאיבדה כל אמונה בצדקת הדרך. החמרת הענישה, שלילת זכויות המחבלים וחיזוק טבעת החנק סביב המחבלים זו הדרך לעצור את הטרור ולא הגברת הליטוף של ח"כים תומכי הטרור. בעזרת ה׳ בקרוב נשיב את הדאגה לשלומם של אזרחי ישראל לראש סדר העדיפויות הלאומי".
שי גליק, מנכ"ל ארגון "בצלמו", אמר כי "מדובר בהחלטה מקוממת. לא ייתכן שמשפחות הנרצחים ואזרחי ישראל יממנו נבחרי ציבור שמבקרים, וחלקם אף תומכים בגלוי ברוצחי יקיריהן. נפעל בכל הכוח נגד המתווה הזה. מחבלים צריכים להירקב בכלא, לא לקבל מבקרים ותופינים". מתן פלג יו"ר תנועת אם תרצו מסר בתגובה: "צריך לומר בצורה ברורה: בממשלת ישראל ישנם שרים פוסט ציוניים הפועלים עבור הרשות הפלשתינית ונציגיה תומכי הטרור בכנסת. גם ראש ממשלת המעבר לפיד לא יכול לנקות את שמו מהטירוף הזה אותו מוביל שליחו מיקי לוי. מה המסר שמעבירים לוי ובר לב לשוטרים? אתם תעצרו מחבלים ואז מי שתומך בהם יבוא לבקר ולעודד אותם? זו ממשלה מסוכנת לישראל ולצערנו את ההשלכות נראה מהר מאוד".
תת גונדר בדימוס בטי להט, שהייתה ראש מערך המודיעין בשב"ס אמרה בעבר בראיון למקור ראשון כי ביקורי הח"כים אצל הפוליטיקאים הערביים פוגעים בהרתעת המחבלים, היא סיפרה לדוגמא על מרוואן ברגותי, מנהיג הזרוע הצבאית של פת"ח, שהפך את תאו בבית הסוהר ללשכה מדינית. "שרים, חברי כנסת ובכירים בממשלה הפלסטינית עלו אליו לרגל", מספרת להט על ימיה בתפקיד. "שרת החוץ ציפי לבני הייתה מגיעה לא פעם לכלא להיפגש איתו, לנהל איתו משא ומתן. היו לה שעות של דיונים איתו. בזמן ממשלת אולמרט היו מי שחשבו לשחרר אותו מהכלא ולתת לו להוביל את המשא ומתן מצד הפלסטינים במקום אבו־מאזן. המסר שעובר ככה לאסירים הוא לא נכון. שרים ישראלים מגיעים לשבת עם אסיר ולחלוק לו כבוד – איזה מין כלא זה?"